PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Novi trendovi u domu: LG predstavio nove uređaje na nedelji dizajna Milano 2022 (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 15.6.2022

Inovacija u digitalnom dobu ne zna za kreativne granice. Pa tako, prateći ovaj trend LG je iznenadio sve posetioce Milanske nedelje dizajna kratkometražnim filmom kojim predstavlja svoje nove proizvode i pruža jedno posebno i nezaboravno iskustvo.

 

Tokom Milanske nedelje dizajna, LG Electronics proslavio je umetnost i lepotu tehnologije na jako zanimljiv način. Naime, oni su u saradnji sa producentkinjom Frančeskom Molteni predstavili kratki film "Hide and Seek", u prevodu "Žmurke". Ovim filmom LG je predstavio novu liniju kućnih aparata i ujedno obeležio novo poglavlje u saradnji sa brendom Molteni&C, italijanskom kompanijom za dizajn nameštaja.

 

 

 

Radnja filma smeštena je u elegantnom salonu Molteni&C kompanije, gde su vrhunski kućni aparati i nameštaj u savršenoj harmoniji. Film pokazuje bliskost između dva brenda, ujedinjena njihovom izuzetnom vizijom koja se prevodi u izvrsnost, prefinjenost i prirodnu eleganciju.

 

Film "Hide and Seek" uranja gledaoce u magičan, radostan i razigran svet. Oslikava otkriće novog digitalnog sveta u koji nas dvoje dece, Viki i Marti, sestra i brat, svojom igrom uvode. Naime, oni ulaze u svet naizgled neživih objekata, a zatim gube put, opčinjeni, zarobljeni čudesnim dolaskom novih, neočekivanih prijatelja.

 

 

Ovi prijatelji su LG uređaji koji pokazuju deci koliko mogu biti ljudski, prilagođavajući se njihovim potrebama na funkcionalan i stimulativan način.

 

 

UPOZNAJTE PROTAGONISTE FILMA

 

1. LG Signature OLED televizor

 

LG je kao zvezdu filma predstavio prvi rolo televizor na svetu. LG Signature Rollable OLED TV redefiniše koncept televizije sa dizajnom promenljive forme. On obasjava prostor svojom sposobnošću da se odmota i ponovo zamota jednostavnim pritiskom na dugme.

 

Ovaj televizor nudi tri različita gledalačka iskustva: potpuni prikaz, na ukupnoj površini ekrana; linijski prikaz, na delimično odmotanom ekranu za pristup korisničkim funkcijama; nulti prizak, u kome su sakriveni svih 65 inča ekrana, ostavljajući mogućnost uživanja u audio sadržaju.

 

LG Signature rolo televizor zasigurno predstavlja pravu prekretnicu za budućnost dizajna enterijera.

 

 

 


 

Pročitajte još:

Pametna kuća na točkovima: LG Omnipod, vozilo koje samo vozi (VIDEO)

 


 

 

2. LG Signature OLED 8K televizor

 

Ono što u filmu pruža bajkovito iskustvo je još jedan televizor u ponudi LG-a. U pitanju je OLED 8K TV koji stvara neverovatno realistično i privlačno iskustvo. LG-u ovo polazi za rukom implementirajući 33 miliona samosvetlećih piksela koji nude savršene žive boje i ultra oštru sliku.

 

OLED 8K TV otelotvoruje sofisticirani minimalistički dizajn zahvaljujući podršci od brušenog aluminijuma i ekranu praktično bez okvira.

 

 

 

3. LG Signature frižider za hranu i vino

 

LG SIGNATURE InstaView frižider je dragulj tehnologije, opremljen naprednim funkcijama za optimalno čuvanje namirnica i pića, sa karakteristikama koje stvaraju jedinstveno korisničko iskustvo. Tehnologija InstaView vam omogućava da posmatrate sadržaj celog frižidera bez otvaranja, zahvaljujući specijalnom zatamnjenom staklu na vratima, koje postaje providno sa dva jednostavna dodira.

 

LG je takođe primenio Door-in-Door tehnologiju koja omogućava otvaranje samo jednog dela vrata kako biste pristupili najčešće korišćenoj hrani, i ograničava disperziju ohlađenog vazduha. Sa solidnom zapreminom od teksturiranog nerđajućeg čelika za prefinjen minimalistički stil, dizajn frižidera je idealan za bilo koji stil enterijera.

 

 

 

4. LG Signature Twin Wash, mašina za veš i sušilica u jednom

 

Twin Wash, mašina za pranje i sušenje veša je savršeno rešenje za one koji žele da uštede vreme i smanje potrošnju. Ona omogućava pranje dve serije veša istovremeno: u gornjem delu mašine možete oprati 12 kg i sušiti 7 kg, dok donji deo poseduje kapacitet od 2 kg i idealan je za osetljive predmete.

 

Bezvremenski dizajn karakteriše otvor od kaljenog stakla koji sadrži ekran osetljiv na dodir, za jednostavan, intuitivan rad sa obe jedinice. Sa autodozing sistemom više nije potrebno meriti i ubacivati deterdžente, jer mašina za pranje veša automatski postavlja doze deterdženta i omekšivača, iz specijalnog rezervoara na osnovu unapred podešenih programa.

 

 

 

5. LG Signature prečišćivač vazduha

 

LG prečišćivač vazduha čini prostore svežim i higijenskim, zahvaljujući sposobnosti filtriranja praha, uklanjanja mirisa i vlaženja prostora. Filteri detektuju nivo finih čestica prašine različitih veličina, apsorbuju i prečišćavaju vodu, koja potom isparava šireći svež i hladan osećaj. Kvalitet vazduha se može stalno pratiti posmatranjem jednostavnog interfejsa na prečišćivaču.

 

Da bi se obezbedila maksimalna higijena, UV lampa dodatno dezinfikuje vodu u rezervoaru pre nego što je puštena u vazduh. Filteri se zatim suše kako bi se sprečilo stvaranje virusa i bakterija. Prečišćivač vazduha se lako i održava. Zahvaljujući aplikaciji LG ThinK™, dostupnoj besplatno za iOS i Android, takođe je moguće nadgledati i kontrolisati prečistač vazduha direktno sa pametnog telefona i van kuće.

 

 


 

Pročitajte još:

5 kreativnih uređaja koje ćete odmah poželeti da imate u vađem domu (VIDEO)

 


 

 

 

Film ’’Žmurke’’ će se prikazivati od 7. do 12. Juna na Milanskoj nedelji dizajna. A ukoliko niste u prilici da prisustvujete, film možete pogledati i u nastavku.

 

Tekst: redakcija KUĆA STIL