PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

6 najboljih pametnih kućnih uređaja za 2021. godinu (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 16.8.2021

Ljudi širom sveta se sve više prebacuju na upotrebu pametnih kućnih uređaja jer sa njima možete učiniti svoj dom automatizovanijim i boljim za život. Stoga vam predstavljamo šest proizvoda koji su dostigli vrhunac u svojoj popularnosti ove godine.

 

Jednostavno rečeno, pametni uređaji su proizvodi koji se povezuju na internet i poseduju sopstvene računarske sposobnosti, tako da ih možete kontrolisati sa telefona, putem aplikacije ili glasovno. Danas postoji pametna verzija gotovo svakog kućnog uređaja na koju možete pomisliti, a mi izdvajamo one najpopularnije u 2021. godini.

 

Osvetljeno i sigurno dvorište

 

Jedan od najtraženijih pametnih uređaja iznenadiće vas i pre nego što uđete na ulazna vrata. U pitanju je kombinacija bezbednosnog uređaja sa osvetljenjem, a primer takvog proizvoda je Arlo Pro 4 Spotlight kamera. Ovaj tip sigurnosne kamere visoke rezolucije otporan je na vremenske uslove i ne samo da snima video zapise, već baca jako svetlo na sve što se kreće po vašem imanju.

 

Bežičan je i instalira se za nekoliko minuta, isporučuje detaljan video sa noćnim vidom, pruža preciznu i inteligentnu detekciju pokreta i nudi obilje mogućnosti integracije sa drugim uređajima. U slučajevima kada želite da proverite da li vam dostavljač na vratima ili neko nepoželjan kuca na vrata, ovaj uređaj će vam omogućiti to da vidite, a da ne ustanete sa kauča, pa nije ni čudo što ovi uređaji beleže porast u svojoj prodaji.

 

Arlo Pro 4 Spotlight Camera

 

Ambijentalni pametni uređaji za dnevnu sobu

 

Kada su pametni uređaji u dnevnoj sobi u pitanju, pored očiglednog digitalnog asistenta kao što je Google Home, postoje različiti drugi predmeti koje možete povezati kako bi se ambijent u vašem domu podigao na sledeći nivo. Pa tako su pametni zvučnik, rasveta i difuzeri dostigli svoj vrhunac u kupovini.

 

Oni su ujedno i jedan od najjednostavnijih i najpristupačnijih načina za uvođenje pametnih uređaja u dnevnu sobu. Primera radi, zamena standardnih sijalica za pametne sijalice će vam omogućiti da upalite svetlo gde god da se nalazite i čak podešavate njihovu boju po potrebi i nahođenju. Osim što nude veću pogodnost od tradicionalnih sijalica, pametna rasveta troši manje energije i traje duže, tako da vam može dugoročno uštedeti novac.

 

 


Povezane vesti:

Pametni uređaj uz koji insomnija nestaje (VIDEO)

Za savršenu šoljicu kafe – smart aparat koji radi preko aplikacije


 

Furbo kamera za kućne ljubimce

 

Ukoliko imate mačku ili psa, vaša pametna dnevna soba ne bi bila potpuna bez kamere za kućne ljubimce koja vam omogućava praćenje i interakciju sa vašim krznenim prijateljima 24 sata dnevno, bez obzira na to gde se nalazite. Furbo pseća kamera je funkcionalna koliko i zabavna, nudi obaveštenja o lajanju i funkciju udaljenog bacanja poslastica koja će se vama i vašem kućnom ljubimcu svideti.

 

 

Savet:

 

Ukoliko posedujete Google Home ili sličnog, kućnog asistenta, pripazite na kompatibilnost, jer svaki pametni uređaj ima različite zahteve kada  je u pitanju povezivanje sa drugim uređajima. Uparivanjem uređaja možete stvoriti zaista divan i međusobno povezan kućni sistem, stoga razmotrite kompatibilnost trenutnih sa pametnim uređajima koje planirate da dodate u budućnosti.

 

Pametni usisivač za lako održavanje doma

 

Kada dođe vreme za čišćenje podova nakon zabave koju ste priredili, u pomoć stiže dobar robotski usisivač koji se može pobrinuti za to umesto vas, pa nije ni čudo što to jedan od najpopularnijih pametnih uređaja ove godine. Noviji modeli rade brzo i efikasno, imaju laserski sitem skeniranja okoline i poseduju veliku kantu za smeće u svojoj baznoj stanici. A kada se njihova baterija isprazni sami se vraćaju u bazu, stoga ne morate uopšte intervenisati.

 

 

Prečišćivač za čist vazduh i dugu ljubav

 

Pametni prečišćivač vazduha može vam pomoći da pažljivo pratite kvalitet vazduha u svom domu i pomoći vam da udišete zdraviji vazduh, posebno ako patite od alergija i astme. Noviji modeli dolaze sa  Wi-Fi vezom za upravljanje putem aplikacija na telefonu ili glasom, a njihova popularnost se povećala sa porastom zagađenja vazduha u svim metropolama.

 

 


Pročitajte još:

Pametni stočić koji pušta muziku i puni vaš telefon


 

Savršeno rešenje za travnjake: Robotska kosilica

 

Za kraj, ne možemo a da ne pomenemo asistenta koji stilizuje sva velika ali i mala dvorišta. Predstavljamo vam robotsku kosilicu koja najbolje održava travnjake širom sveta. Primer takvog uređaja je Huskvarna sa odličnim performansama košenja i opcijama za programiranje uređaja za tihi rad. Kao i ostali uređaji, ova pametna kosilica se kontroliše putem posebne mobilne aplikacije, a možete je pokretati i zaustavljati po potrebi, pratite njen napredak, kreirati put košenja i videti gde se trenutno nalazi na mapi vaše imovine.

 

Husqvarna Automower 315X