PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Za savršenu šoljicu kafe – smart aparat koji radi preko aplikacije

  • Objavljeno:
  • 5.2.2021

Za ljubitelje kafe i prefinjenog dizajna, slovenačka kompanija "Goat Story" kreirala je pametan aparat za kafu prelepog dizajna kojim može da se upravlja putem aplikacije. O uspešnosti projekta svedoči i prestižna nagrada Red Dot koja se dodeljuje za izvrstan dizajn.

 

"Gina" kombinuje tri klasične tehnike pripremanja kafe u jednom aparatu . Poseduje integrisanu vagu koja se povezuje putem Bluetooth-a i odgovarajuće aplikacije sa pametnim telefonom i osim funkcije tajmera, omogućuje korisnicima da lako izmere količinu vode i kafe koja je potrebna za određen način pripreme.

 

 

Ideja za ovaj aparat se rodila tokom promocija koje je kompanija "Goat Story" radila za svoje šolje za kafu interesantnog dizajna u obliku roga.

 

 

Sa sobom su nosili aparat za kafu drugog brenda, međutim često se dešavalo da zaborave vagu koja je potrebna za merenje kafe. "Odmah smo tada počeli da dizajniramo aparat koji ima ugrađenu vagu", objašnjava Anze Miklavec, direktor kompanije.

 

 

Aplikacija vodi korisnike kroz svaki korak pripreme kafe, od odabira tehnike do kuvanja. Korisnici mogu da podele svoje podatke ili da dobiju savete od drugih ljubitelja kafe.

 

 

"Ukoliko dobije prave savete i fenomenalno  sredstvo, svako može da postane ekspert u pripremi kafe. Gina je drugačija od svih aparata za kafu koji postoje na tržištu", rekao je Miklavec.

 

 

Ne samo što nudi ljubiteljima kafe interaktivan i zabavan način da eksperimentišu sa tri različita načina kuvanja, već Gina sve to obavlja sa lakoćom, pa svako može da napravi savršenu šoljicu kafe.