PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Šta nam donosi budućnost: Dyson slušalice sa prečišćivačem zagađenog vazduha (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 27.12.2022

Iako su bili suočeni sa brojnim kritikama nakon najave ovog proizvoda, kompanija Dyson je odlučila da pusti u prodaju svoj inovativni set za istovremenu zaštitu od buke i zagađenja vazduha – Dyson Zone slušalice sa prečišćivačem vazduha.

 

Poznata britanska kompanija Dyson objavila je da će njihove slušalice sa prečišćivačem vazduha biti puštene u prodaju u januaru u Kini, a u martu i u ostalim delovima sveta. Već poznati po kućnim uređajima, među kojima su i sobni prečišćivači vazduha, ovim proizvodom odlučili su da korisnicima ponude zaštitu i u otvorenom prostoru.

Nazvan Dyson Zone, ovaj uređaj kombinuje set slušalica za umanjenje buke sa odvojivim vizirom za filtriranje zagađivača vazduha. Dizajnirane su da se istovremeno nose sa dvostrukim izazovom, gradske buke i zagađenja vazduha.

 

 

Dyson Zone koristi tehnologiju kompresije vazduha za usisavanje svežeg vazduha u blizini čašica za uši, koji se zatim vodi kroz mrežaste ugljene filtere i upumpava u vizir.

 


Pogledajte i:

5 kreativnih uređaja koje ćete odmah poželeti da imate u vašem domu  (VIDEO)

Novi trendovi u domu: LG predstavio nove uređaje na nedelji dizajna Milano 2022 (VIDEO) 


 

„Nakon pet godina istraživanja i razvoja, postignuto je da slušalice isporučuju do 50 sati verne audio reprodukcije punog spektra, ultra-niske distorzije uz napredno poništavanje buke. Dyson Zone takođe hvata 99 procenata zagađenja česticama veličine 0,1 mikrona, dok K-Carbon ugljenični filteri obogaćeni kalijumom ciljaju na preovlađujuće kisele gasove, najviše povezane sa zagađenjem u gradu, uključujući azot-dioksid i sumpor-dioksid.ističu predstavnici brenda.

 

 

Prema kompaniji Dyson sa sedištem u Singapuru, prototip modela je prošao opsežna testiranja u Maleziji i Velikoj Britaniji pre lansiranja. Uređaj je testiran u ekstremnim uslovima u razvojnim centrima, i u različitim klimatskim zonama.

Deo sa prečišćivačem nije fiksan, može se ukloniti kada nije potreban i tada se slušalice koriste samostalno. Dizajn, prema do sada objavljenim fotografijama, oslanja se na srebrnu, bronzanu i nijanse plave boje.

 

 

Neobičan dizajn izazvao je brojne kritike javnosti. Nazivan je bizarnim, distopijskim, nepotrebnim gedžetom i sasvim je sigurno će privlačiti brojne poglede. Ali, pitanje je da li će nešto slično jednog dana postati uobičajena oprema za izlazak napolje?

 

VIDEO

 

 

Izvor: dezeen.com

Fotografije: Dyson

Tekst: redakcija Kuća Stil