PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Pametna kuća na točkovima: LG Omnipod, vozilo koje samo vozi (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 11.1.2022

LG je na največem sajmu elektronike CES 2022 predstavio Vision Omnipod, automobil koji se tokom vožnje ponaša poput prave pametne kuće. Ideja je dok automobil sam vozi, osoba može da radi druge stvari poput onlajn kupovine, vežbanja ili rada iz ove kuće na točkovima tokom dužeg puta.

 

LG proizvodi mnoge predmete - od laptopova, televizora, frižidera, preko mašina za pranje veša, do malih stvari kao što su maske za lice sa električnim pogonom i pametni satovi, stoga ne čudi da će ova multinacionalna kompanija pokušati da napravi i svoje vozilo.

 

Na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, najuticajniji tehnološki događaj na svetu  - CES 2022, LG je predstavio Vision Omnipod, automobile koji se ponaša poput prave pametne kuće tokom jednog drumskog puta.

 

LG-jeva inspiracija bazira se na najnovijim tehnološkim standardima, a pomera njihove granice sa ovom futuristička kabinom koja može da transformiše prostor kupca za različiti niz potreba u datom trenutku.

 

Sa razvitkom autonomne vožnje, Omnipod se fokusira na sve ono što možete da radite dok ne vozite. Naime, ideja je dok automobil sam vozi, osoba može da radi druge stvari poput onlajn kupovine, vežbanja ili rada iz kuće (vozila) tokom dužeg puta.

 

 

LG Omnipod dizajniran je kao koncept namenjen da zamagli liniju između doma i automobila. Njegov spoljašnji dizajn je približniji obliku savremenog kombija, dok enterijer savršeno demonstrira futuristički aspekt svojom formom.

 

LG nije objavio konceptualne specifikacije Omnipoda. Umesto njih, predstavlja proizvode koji se kriju unutra: LG frižider, dispenzer za piće i TV panel. U zadnjem delu automobila nalazi se dnevni boravak sa nagnutim sedištima i zakrivljenim sofama sa vertikalnim ekranom od poda do plafona. Na njemu će vas iznenaditi virtuelni asistent Rea, koja je tu da pomogne u svemu što vam može zatrebati. Sa njom možete pričati, vežbati, naručivati namirnice, kao i upravljati sa širokim spektrom funkcija automobila, fizičkih i virtuelnih.

 

 


Pročitajte još:
Futuristički Mercedes inspirisan filmom Avatar
Top 5 najatraktivnijih kamp kućica


 

Pored prikazivanja asistenta, veliki ekran stvara različit ambijent sa pregršt raspoloživih tema, a istovremeno radi i kao jedinica za informisanje i zabavu.

 

Ono što je dodatno osnažilo LG-jev nastup na CES-u jeste upoznavanje šire javnosti sa LG CLOi kolekcijom robota. U ovu kolekciju uvršten je asistent za navigiranje kroz prostor i raznolika obaveštenja, ServeBot za usluživanje hrane i napitaka kao i mini autonomni robot za dostavu.

 

 

Koncept posedovanja virtuelnog društvenog prostora na točkovima je nešto što zvuči kao da je izvučeno direktno iz naučne fantastike, i verovatno će Vision Omnipod to i postati. Međutim bez tehničkih specifikacija poput pogona ili napajanja i daljeg razvoja koncepta nikada to nećemo znati. Ali kako kompanije kao što je Soni postaju ozbiljnije u vezi sa ulaskom na tržište električnih vozila, ne bismo se iznenadili kada bismo u budućnosti na kraju videli vozilo sa brendom LG.

A kako su Omnipod i roboti izgledali na CES-u, pogledajte u video prilogu koji sledi.

 

 

Tekst: Kuća stil

Izvor: LG