Brauni je tradicionalni američki čokoladni kolač koji je sve prisutniji u ponudi naših restorana, a mi vam otkrivamo jednostavan i brz način da sami napravite čoko brauni i obogatite prazničnu trpezu.
Uz par kriški hrskavog rustičnog hleba, nekoliko kolutova grilovanog patlidžana i paradajza, trunčicu parmezana i malo mocarele imaćete ukusan i zdrav obrok bez mnogo muke!
Otkrivamo vam recept za ukusnu orijentalnu poslasticu koja se pravi od kuvanih jabuka i fila od oraha.
Sonja Škof iz Domačija Šrajf specijalno za KućuStil otkriva kako se priprema tradicionalna i autentična belokranjska pogača koja odavno važi za jedno od najprepoznatljivijih gastronomskih obeležja cele Bele krajine u Sloveniji.
Saznaj više
Za pripremu ovog ukusnog povrćnog jela od tikvica, avokada i kinoe potrebno je svega pola sata, a samo u jednoj činiji dobićete bogatstvo minerala i vitamina.
Saznaj više
Savršen predlog za lagano letnje jelo. Sočna piletina kombinovana je sa svežim ukusima bosiljka i mente, i upotpunjena grilovanim kukuruzom i parmezanom.
Saznaj više
Mohito je poznati kubanski koktel koji osvežava, a u isto vreme podiže raspoloženje. Pravi od svega nekoliko sastojaka, a može biti i bezalkoholni. Za bilo koju varijantu da se odlučite, ovo je idealno letnje piće.
Saznaj više
Ono što ovaj kolač čini posebnim jeste preliv od tri mleka. "Tres Leches" u prevodu znači tri mleka i jedna je od poznatijih svetskih poslastica. Pružamo vam recept za ovaj sočan i ukusan kolač.
Saznaj više
Crno, belo, penušavo, slatko... Otkrivamo koliko dugo možete otvorenu bocu čuvati u frižideru, a da vino ne izgubi svežinu.
Saznaj više
Da li ste znali da svaki stanovnik Srbije samo u toku jedne godine u proseku baci 35 kilograma hrane? Procenjuje se da čak trećina proizvedene hrane bude bačena, a najveći deo potiče upravo iz naših domaćinstava. Stoga vam otkrivamo tri sjajna recepta koja će biti pravi melem za vaš kućni budžet, ali i planetu na kojoj živimo.
Saznaj više
Poznato je da izgled hrane, ali i to kako je aranžirana i prezentovana, igra važnu ulogu u celokupnom gastronomskom užitku. Kažu da "jedemo očima" isto koliko i ustima, i zato tanjir Eatense donosi pravu mali revoluciju u kulinarski svet.
Saznaj više
Osnova ove zavodljive Mediteranske pasta-salate koja mami interesantnom kombinacijom ukusa, je zrnasta testenina i pikantni pečeni karfiol uz dodatak hrskavog crvenog luka, limunovog soka i osvežavajućih zelenih maslina i slatkih datula.
Saznaj više
Uz pomoć ovog koktela na prirodan način možete da pomognete svom telu da se oslobodi viška tečnosti. Potrebna su vam samo tri sastojka.
Saznaj više