PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Osvežavajući koktel od lubenice kao prirodni diuretik protiv oticanja

  • Objavljeno:
  • 1.9.2022

Oticanje tokom toplih meseci je česta i neprijatna pojava. Stoga isprobajte ovaj prirodni diuretik, iznenađujuće ukusan koktel od lubenice i krastavca, koji efikasno eliminiše višak tečnosti i smanjuje otoke. Čak i ako nemate ovih problema, iskoristite prednosti sastojaka ovog koktela da se osvežite i unesete u organizam blagotvorne antioksidante.

 

Često nam se tokom toplih meseci dešava da iskusimo osećaj nadutosti i težine u rukama, nogama i zglobovima. Zadržavanje vode u telu najčešće je umereno i nije zabrinjavajuće, međutim, uzroci ovog stanja mogu biti različiti.

 

Ukoliko je oticanje blago, uz pomoć ovog koktela na prirodan način možete da pomognete svom telu da se oslobodi viška tečnosti. Potrebna su vam samo tri sastojka:

 

½ male lubenice
Sok od ½ limete
1 krastavac

 

Lubenicu i krastavac očistite, zajedno ubacite u blender, a zatim koktelu dodajte i sok od limete.

Sastojci ovog koktela su prirodni diuretici koji podstiču rad bubrega i izbacivanje suvišne tečnosti i soli iz organizma, što ih čini odličnim izborom za borbu protiv nadutosti.

 


Srodne teme:

Osvežavajući koktel Mohito

Savršen eliksir za blistavu kožu i snažan imunitet: 3 recepta sa kurkumom i đumbirom


 

 

Čak i ako nemate ovih problema, iskoristite prednosti ovih sastojaka da se osvežite i unesete u organizam blagotvorne antioksidante.

 

Tekst: redakcija Kuće stil