PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Čitaoci biraju: Top 5 najlepših kuća po vašem izboru

  • Objavljeno:
  • 25.3.2022

Predstavljamo vam pet domova koji su u prethodnom periodu bili najlajkovaniji na društvenim mrežama i jednostavno, dobili najviše ljubavi od vas, naših vernih čitaoca. Sve što možemo da kažemo je pun pogodak!

 

1. Porodična kuća u prirodi

 

Ukoliko tražite inspiraciju za prostrani i elegantni dom u kome će cela porodica da uživa, ovo je kuća za vas. Kompaktna kuća pokrivena je dvovodnim krovom, zahvaljujući kojem to postaje idealan objekat za sve lokacije okružene prirodom.

 

 

Porodična kuća za moderno stanovanje i uživanje u prirodi

 

Zahvaljujući nadstrešnicama, delovi terase mogu da se koriste i kada vremenske prilike nisu najpovoljnije. Na fasadi kuće dominiraju kamen i drvene poluoblice. Keramičke pločice u antracit boji i prozorski okviri od tamnog drveta predstavljaju interesantan kontrast pa nije ni čudo što je ova kuća dobili preko 2965 lajkova na Instagramu i Facebook-u.

 

 

Pogledajte kako izlgeda enterijer i detaljan plan ove predivne porodične kuće.

 

 

2. Kuća za najbolje godine bračnog para

 

Ova kuća je projektovana da ispuni listu očekivanja bračnog para čija su deca odrasla i popt ptica odleteli iz gnezda. Kako bi kreirali savršeni dom za njihove najbolje godine, stanari su odabrali plac na predivnoj zelenoj livadi.

 

 

Kuća za najbolje godine, studio Biro Gašperič - Fotografija Virginia Vreci.

 

Kuća svojom formom asocira na šiljate grebene planina koji se ogledaju u tipičnom alpskom krovu. Poseduje dve terase: glavna koja je zagrljaju pergole orijentisana prema jugu, dok je sporedna i manja terasa okrenuta ka zapadu kako bi neometano mogli da provode što više vremena na suncu u bilo koje doba dana. Glavna terasa takođe proširuje unutrašnju trpezariju i povezuje se sa kuhinjom zahvaljujući podnim oblogama adaptiranim za spoljašnje okruženje. Kuća za najbolje godine dobila je ukupno 1189 lajkova na društvenim mrežama.

 

 

Kompletan enterijer i detaljan plan ove kuće pogledajte ovde - Fotografija Virginia Vreci

 


Pročitajte još i:

Sjajna renovacija kamene kuće sa početka 20.veka

Kuća u Petrovaradinu: originalan okvir za porodičnu harmoniju (PLAN)


 

 

3. Dom kao oličenje hedonizma u Sremskoj Kamenici

 

Kuću u Sremskoj Kamenici nalazi zamišljena je kao kuća za odmor koja zadovoljava najviše standarde komfora. Prostrane terase sa bazenom pružaju nesvakidašnje vizure i prožimanje spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora je očigledno na prvi pogled.

 

 

Porodična kuća, Studio M+, Fotografija Relja Ivanić

 

Ova prizeman kuća na padini pored bazena ima još jednu zvezdu - terasa koja na izvestan način postaje centralni motiv, mesto objedinjenja kako unutrašnjeg prostora tako i spoljašnjih celina budući da se stapa za zelenilom koje igra važnu ulogu u konačnom utisku. Ova kuća domaće radinosti osvojila je ukupno 1507 lajkova na Facebook-u i Instagramu.

 

 

Kako izgleda kompletan enterijer kuće na padini pogledajte ovde. Fotografije Relja Ivanić.

 

 

4. Spoj srpske tradicije i modernog izraza u Banji Vrujci

 

Još jedna kuća u domaćoj režiji koja je osvojila srca naših čitaoca jeste i vikendica u Banji Vrujci. Ova kuća odgovara na fundamentalnih pitanja kombinacije savremenog i istorijskog načina građenja. Sa potrebom da sačuva privatnost svojih stanara, kuća teži da se poistoveti sa pejzažem i da u svoje tkanje unese materijale i postulate tradicije, stare skoro koliko i naseobina u kojoj se nalazi.

 

 

Kuća u Banji Vrujici, Unknown Studio

 

 

Sirova i gruba obrada kamena u savršenoj je simbiozi sa teksturom drveta u vidu letvica od sibirskog arisa i jasnim linijama tamno sivog crepa koji pored uloge krovnog pokrivača na sebe preuzima i ulogu akcenta na fasadi. Ova tri materijala zajedno čine izgled kuće i njene ravne linije zanimljivijim, dajući joj dozu morfologije koja postoji u prirodi. Sa 2113 lajkova na društvenim mrežama ova kuća ubedljivo je jedna od popularnijih na našem portalu.

 

 

Ostale slike eksterijera i enterijera kuće pogledajte ovde

 

 

5. Mediteranska kuća u sinergiji sa prirodom

 

Ova vila odiše mediteranskom esencijom i čuva prirodno okruženje, a njena kamena fasada se stapa u ambijent, stvarajući harmoniju između same vile i okoline u kojoj se nalazi. Tradicionalna kamena fasada predstavlja ključ kada je mediteranski dizajn u pitanju, a stvara fluidnost između eksterijera i enterijera. Prilikom izrade kuće, korišćeni su prirodni resurse dobijene lokalnom iskopinom i pripremom terena. 

 

 

Mediteranska kuća u sinergiji sa prirodom, Giordano Hadamik Architects

 

 

Kako bi se mediteranska vila još više stopila sa prirodom, dizajniran je i zeleni krov, da bi se smanjio vizualni efekat vile a povećala povezanost sa pejzažom. Pored toga, kuća je opremljena održivim izvorima energije kao što su solarni i fotonaponski paneli. Ah, taj mediteranski stil – nikada ne možemo ostati ravnodušni, pa tako ni vi sa preko 2147 lajkova na društvenim mrežama.

 

 

Kako se enterijer spaja sa eksterijerom u ovoj mediteranskoj kućii, i plan pogledajte ovde.

 

Redakcija KUĆA STIL