PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Vizuelna ekstravagancija: Razigrane boje i oblici u modernom umetničkom enterijeru

  • Objavljeno:
  • 7.2.2024

Nalik umetničkom delu, stan u centru grada transformisan je uz upotrebu razigranih jarkih boja, neobičnih oblika i naglašenih kontrasta. Odražavajući pre svega stil i želje vlasnika, dizajn je funkcionalan, nameštaj pažljivo odabran i harmonično uklopljen u ambijent

 

Stan u centru Sofije površine 80m2, transformisan je tako da u potpunosti prati umetničke afinitete vlasnika, hrabro se poigravajući jarkim bojama, oblicima i naglašenim kontrastima. RE Design Studio i dizajner enterijera Rumen Evstatiev stvorili su autentičan enterijer, u kom je podjednako vidljiv njihov autorski pečat kao i stil vlasnika.

 

Ply Yellow ručno vezeni luksuzni tepih GAN Rugs

 

 

Transformacija stana u umetničko delo, razigranih boja i oblika, sa ikoničnim komadima nameštaja

 

Najveći izazov pri renoviranju stana  bio je povezivanje malih prostorija i stvaranje otvorenog, multifunkcionalnog prostora.

Najveća prostorija, dnevna soba, dobila je mogućnost pregrađivanja po potrebi, zahvaljujući transparetnim kliznim vratima, čime se dobija odvojeni radni prostor.

 

 

U stanu se odmah prepoznaju brojni ikonični modeli poznatih dizajnera i brendova, kao i umetnička dela iz lične kolekcije vlasnika, harmonično uklopljeni u eklektični umetnički ambijent. 

 

 

Kontrastne boje, pretežno plave palete, i teksture u dnevnoj sobi pružaju opuštajući osećaj, a fluidna forma sofe poziva na pauzu od užurbane svakodnevnice.

Enterijer je pažljivo i dosledno dizajniran do najsitnijeg detalja, ne gubeći iz vida funkcionalnost i praktičnost prostora.

 

.


Pogledajte i ove moderne enterijere:

Impresivan umetnički enterijer: Kuća, galerija i radionica u istom prostoru (PLAN)

Estetsko ludilo: kako je stan za izdavanje u 12 nijansi roze zasenio konkurente


.

 

Dnevna soba je otvorenog plana, i u sklopu nje su kuhinjski i trpezarijski deo u živopisnim, toplim bojama i razigranim zaobljenim formama.

 

 

 

Pažljivo dizajnirani detalji i funkcija koja prati umetnički izraz

 

Samo jednim potezom, kuhinja se zatvara belim panelima, skrivajući kuhinjske ormariće i elemente.

Igra volumenima i oblicima prenosi se i u vazduh putem neonske lampe iznad trpezarijskog stola.

 

 

Glavna spavaća soba pruža udoban prostor za odmor i dovoljno mesta za odlaganje garderobe. Umetnički izraz pojačan je efektnom rasvetom.

 

 

Posebno interesantan detalj skriven je u kupatilu. Efekat presijavanja na staklu čini da boje izgledaju drugačije, u zavisnosti iz kog ugla se posmatra, nalik balonu od sapunice.

 

 

Ovaj enterijer, kao apstraktno umetničko delo, odraz je vlasnikove ličnosti, ali je i istovremeno otvoren za različite interpretacije i doživljaje. Živopisan ambijent priča svoju priču,  praveći jedinstvenu scenografiju za svakodnevne životne epizode.

 

 

 

Dizajn enterijera: Rumen Evstatiev

Fotografije: Studio Blenda

Tekst: Jelena Tasovac Ranković, Kuća stil