PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Spoj skandinavskog stila i italijanskog dizajna u enterijeru modernog dupleksa (PLAN)

  • Objavljeno:
  • 31.1.2024

Moderan porodični dupleks dizajniran je u skandinavskom stilu, a oplemenjen kombinovanjem materijala toplim bojama u enterijeru. Posvećenost detaljima vidljiva je u celom prostoru, a centralni motiv su fantastične drvene stepenice.

 

Na severu Italije, nedaleko od Milana, nalazi se ovaj dupleks originalnog, modernog dizajna. Projekat enterijera potpisuje mladi poljski arhitekta Jan Sekuła, osnivač Zarysy studija, višestruko nagrađivan za svoj izuzetan rad. U stručnim krugovima, njegov prepoznatljivi stil se opisuje kao spoj modernog pristupa i poštovanja prema arhitektonskom nasleđu, a desetine izvedenih projekata enterijera prikazuju njegovu posvećenost svežem, opuštenom i personalizovanom pristupu dizajnu i stavu da dizajn enterijera stana nije samo pitanje stila, već i stvaranje doma.

 

Shop the look: Dizajnerska modularna garnitura Xola i dizajnerski, ručno rađeni vuneni tepih Ply

 

 

Moderan dupleks za porodicu sa drvenim stepenicama kao centralnim motivom

 

Prostrani stan na dva nivoa projektovan je za život porodice sa dvoje dece. Organizovan za maksimalnu funkcionalnost, dizajnerski je uneo savremeni sjaj u tradicionalni italijanski ambijent.

 

 

Odmah po ulasku u stan, pažnju privlače monumentalne drvene stepenice koje povezuju dva nivoa stana, ali su i same za sebe umetničko delo u prostoru. One su centralni element hodnika u prizemlju i glavni ukras kuhinje na spratu. Vitrina u tamnim tonovima u kuhinji dodatno ih akcentuje, postavljajući njihovu drvenu geometriju u stakleni izlog.

 

 

Skandinavski karakter enterijera vidljiv je u čistim, svedenim bojama, delikatnim zaobljenim formama i minimalističkim elementima poput nameštaja i osvetljenja. Prema metafori autora, severnjačka hladnoća ovde kvalitetno balansira sa svojim suprotnošću, italijanskom toplotom.

 

 

Skandinavski stil oplemenjen je kombinovanjem materijala i toplim bojama, koji su stvorili ambijent porodičnog doma

 

 

Posebna pažnja posvećena je izboru nameštajaja u celom dupleksu, koji pored toga što prati estetiku prostora, pruža i optimalnu funkcionalnost. Od jednostavnih, elegantnih stolica do sofisticiranih komada nameštaja poput prostranih sofa, svaki element doprinosi celini stvarajući  ambijent udobnog doma.

 

 

Brojni komadi nameštaja su custom made, rađeni po meri za ovaj projekat i savršeno uklopljeni u prostor, prateći jedinstvenost i originalnost dizajnerskog izraza.

 

.


Pogledajte i ove enterijere:

Moderno potkrovlje sa galerijom i drvetom, kao pravom senzacijom (VIDEO)

Luksuzni enterijer u tamnim tonovima u kuli West 65 sa fantastičnim pogledom na grad (PLAN)


 

Arhitektura stana se oslanja na delikatnu harmoniju boja i oblika, koje zajedno stvaraju koherentnu kompoziciju. Pažljivo odabrani materijali poput teraco pločica, hrasta u dve boje ili površina koje podsećaju na japansko paljeno drvo, efektan su kontrast elementima sa glatkom završnom obradom. Celokupan monohromatski izgled je diversifikovan delikatnim tačkama u boji, pružajući svakoj sobi individualan karakter i povezujući unutrašnjost u jedan interaktivni prostor za udoban porodični život.

 

 

Dupleks je prostorno organizovan tako da su na donjem nivou spavaće sobe, a na gornjem zajednički, dnevni prostori koncipirani kao otvoreni plan i orijentisani prema terasi koja se prostire celom dužinom stana.

 

 

Spavaće sobe su intimni prostori, uređeni prema ličnim potrebama, sa velikom posvećenošću detaljima, dizajnerski dosledni i inovativni.

 

 

Beskompromisna udobnost i funkcionalnost, spojeni su u estetski jedinstvene celine harmoničnih boja i oblika.

 

 

Moderan dizajn kupatila prati stil celog enterijera. Geometrijske šare, kombinovani materijali i boje, prepliću se sa originalnim, neočekivanim detaljima i rešenjima.

 

 

Sveobuhvatno, enterijer ovog porodičnog dupleksa u Italiji, osvežavajući je primer dizajna sa mladalačkom energijom i izoštrenom usmerenošću na detalje koji grade jedinstvenu celinu. Primer projekta u kom je sigurno uživao autor stvarajući ga, zatim i mi kao posmatrači, ali pre svega oni koji će živeti i rasti u ovom sjajnom prostoru.

 

Shop the look: Enviro moderna fotelja na okretanje 

 

PLAN

 

Donji nivo

 

Gornji nivo

 

 

Projekat i fotografije: Jan Sekuła, Zarysy studio

Tekst: Jelena Tasovac Ranković, Kuća stil