PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Luksuzni enterijer u tamnim tonovima u kuli West 65 sa fantastičnim pogledom na grad (PLAN)

  • Objavljeno:
  • 16.11.2023

Luksuzni enterijer stana u jednoj od najviših zgrada u Beogradu, kuli West 65, orijentisan je prema fantastičnom panoramskom pogledu na grad koji se odavde pruža. Nesvakidašnje i odvažno dizajnersko rešenje koje potencira tamne tonove u enterijeru, naglasilo je raskošne materijale i učinilo ambijent vanvremenski atraktivnim

 

Nemamo često priliku da vidimo stambeni enterijer dizajniran u dominantno tamnim tonovima, koji pritom nije izgubio svoju harmoničnost i vizuelnu i funkcionalnu udobnost ambijenta predviđenog za svakodnevni život i odmor vlasnika, kao što je ovaj luksuzni stan u bloku West 65.

 

Stan na visokom spratu beogradske kule, dvostrano orijentisan, sa prozorima od poda do plafona koji u prostor puštaju i više nego dovoljno svetlosti, ovim svojim karakteristikama je i omogućio autentično dizajnersko rešenje koje je kontrastima svetlog i tamnog, svetlosti i senke, luksuznim materijalima i dizajnerskim nameštajem stvorilo izuzetan ambijent vanvremenske lepote.

 

 

Tamni tonovi u enterijeru i panoramski pogled na grad, glavne su karakteristike stana u kuli West 65

 

 

Ovaj stan nije za svačiji ukus, na ivici je da bude ‘težak’, istakla je za Kuću stil dizajnerka enterijera Tijana Lalović. Dugo smo se bavili samim procesom dizajna i, kao krajnji rezultat, usaglasili smo se da je taman kolorit pravo rešenje za klijenta, jer se u takvom ambijentu on oseća prijatno.

 

 

Dvostrano orijentisan, prostran trosobni stan sastoji se od ulaznog dela, dnevne zone otvorenog plana  i odvojenog bloka sa dve spavaće sobe i kupatilima.

 


Pogledajte i ove izuzetne enterijere:

Penthouse u Beogradu na vodi: očaravajuća lakoća luksuznog dizajna

Odvažan, luksuzan crno beli enterijer stana u elitnom delu Njujorka


 

Od samog ulaza u stan, u prostor nas uvode tamno obojeni zidovi, naglašeni geometrijskim formama dekorativnih lajsni  u istoj boji. U zidove su pažljivo integrisane police i garderoberi, a kontrast tamnom tonalitetu zidova napravljen je belim vratima, parket lajsnama i stazom svetle boje.

 

 

Prostor dnevne zone objedinjuje kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu. Ceo zid u staklu, koji otvara fantastičan pogled na grad, odredio je celokupni raspored i organizacionu šemu dnevnog prostora. 

 

 

Uobičajena orijentacija i pozicioniranje nameštaja u odnosu na TV zid, ovde je izbegnuta, jer bi tako garnitura za sedenje bila okrenuta leđima prema pogledu. Novim rešenjem, televizor je postavljen na niski postament u uglu sobe, čime je zadržana njegova vidljivost, a vizure nisu prekinute.

 

 

Raskošni materijali, dizajnerski nameštaj i interesantni detalji u luksuznom enterijeru stana

 

Shop the look: dizajnerska garnitura Ben 

 

Detalji za dnevnu sobu znalački su odabrani, prateći koncept luksuza, ali  i dajući prostoru ličnu notu i osećaj topline doma. Šarmantne skulpture, neobični svećnjaci, lampe od različitih materijala, dekorativni detalji i kućne biljke savršeno su se uklopili u ambijent.

 

 

Deo stana koji privlači najviše pažnje je svakako kuhinja, iako, po rečima autorke, nije planirana za čestu upotrebu.

 

 

Da bi se izbeglo da trpezarijski nameštaj optereti prostor dnevne sobe, odabrano je rešenje kuhinje sa kuhinjskim ostrvom u okviru kog je, sa strane prema kuhinji, organizovano sedenje.

 

 

Kuhinja je izrađena od medijapana i furnira oraha, dok je prirodnim mermerom Orobico Grigio nero obloženo kuhinjsko ostrvo i zidovi kuhinje. Detalj dekoracije lajsnama sa zidova prenet je na kuhinjske frontove, čime se naglasila kontinualnost prostora i doslednost dizajnerskog rešenja.

 

 

Raskošna šara prirodnog mermera  akcentovana je osvetljenjem decentnih lustera iznad šanka, kao i modernim detaljima I odabranim kuhinjskim aparatima.
 

 

Prirodan mermer, uz efektno kombinovanje sa crnim staklom i ogledalima velikih formata, primenjen je u kupatilu unoseći u njega luksuznu, opuštajuću atmosferu.

 

 

Master spavaća soba nastavlja crno-beli koncept, sa geometrijskim šarama i dezenom mermera, uz unošenje dinamičnog momenta masivnim  francuskim krevetom tapaciranim kožom u toploj oker boji.

 

Shop the look: dizajnerski tapacirani krevet Denver 

 

Prostor za nove boje napravljen je i u drugoj, gostinskoj sobi, gde su uz impresivnu zeleno plavu boju zidova efektno uklopljeni udobna kožna garnitura u boji cigle, fantastičan retro luster, klub sto i zidna dekoracija sa metalnim odsjajem, zajedno stvorivši interesantnu eklektičnu celinu.

 

 

Enterijer stana u kuli West 65, sa potpisom dizajnerke Tijane Lalović, odvažan je projekat sa pažljivo izbalansiranim rešenjima, koji je moderan i luksuzan stambeni prostor snažno povezao sa očaravajućom panoramom grada, iskoristivši sav potencijal prostora, a uz uvažavanje senzibiliteta i želja korisnika.

 

Dizajnerka enterijera Tijana Lalović

 

PLAN

 

Dizajn enterijera: Tijana Lalović
Fotografije: buki_ phothography
Tekst: Jelena Tasovac Ranković, Kuća stil