PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Odvažan, luksuzan crno beli enterijer stana u elitnom delu Njujorka

  • Objavljeno:
  • 12.1.2023

Ujedno i moderan i tradicionalan, enterijer ovog elegantnog stana u poznatom kvartu Njujorka, fokusira se na estetske i funkcionalne zahteve savremenog stanovanja. U crno belim nijansama, sa fenomenalnom rasvetom i prelepim udobnim nameštajem oble forme, savršen je za uživanje u pogledu na grad uz svetlost kamina.

 

Jedan od najprestižnijih kvartova Njujorka, Upper East Side, poznat je po svojim slavnim stanovnicima luksuznim nekretninama  i radnjama. Sa pogledom na Central Park i East River, posetiocima nudi šik kafiće i najpoznatije muzeje u komšiluku.

U ovom elitnom okruženju, DLAB Ineriors potpisuje dizajn elegantnog enterijera stana nazvanog The Benson. DLAB studio sa sedištem u Njujorku svoj portfolio gradi na odvažnim, luksuznim i beskompromisno modernim enterijerima, a ovaj projekat je jedan od njih.

 

Shop the look: Modularna garnitura oble forme Gravity 

 

Enterijer koji autori opisuju kao dugo očekivani omaž arhitektonskom nasleđu Upper East Side-a, nosi u sebi prepoznatljiv njujorški šarm. Ujedno klasičan i moderan, svojim formama i koloritom stvara ambijent u kom vlada osećaj udobnosti i povezanosti. Uz poštovanje tradicionalnih aspekata dizajna, ovo je enterijer koji se fokusira na estetske i funkcionalne zahteve savremenog stanovanja.

 

Originalnost uređenja dnevnog boravka naglašava dizajn luster od ručno duvanog kristala Dew drops  Prodaja: Enviro Beograd  

 

Klasični beli zidovi sa gipsanim ukrasima   upotpunjeni su elementima u dezenu mermera, kao i autentičnom modernom rasvetom. Ovo prostoru daje osećaj širine, prozračnosti i osvetljenosti.

Nameštaj svetle boje i organske forme nudi savršenu udobnost, a poseban akcenat i toplinu prostoru daje elegantni, linearni ugradni kamin. Kontrast sa crnim klub stočićem visokog sjaja neutrališe kožna podna prostirka, koja povezuje sve nijanse u enterijeru.

 

Shop the look: Modularna garnitura Alcazar 

 

U produžetku dnevne sobe, u suptilnom kontrastu sa konceptom sedenja uz kamin, smeštena je tamno braon modularna garnitura, forme koja se lako prilagođava odmoru i gledanju televizije. Koža na podu i mermerni detalji na zidu održavaju kontinuitet prostora i povezuju ove dve funkcionalne celine.

 

Shop the look: trpezarijske stolice oble forme

 

Trpezarijski deo prati crno beli kolorit celog stana , tu je smešten okrugli sto sjajne površine uz neutralni tepih istog oblika i klasične, udobne, trpezarijske stolice. Detalj koji daje dinamiku ovom delu prostora svakako je upečatljivi luster sa industrijskom notom dizajna.

 


Pogledajte i ove inspirativne enterijere:

Očaravajući enterijer potkrovlja u Novom Sadu koji je dizajnirala arhitekta čuvena u svetu jahti 

Inspirišuća vanvremenska estetika salonskog enterijera 


 

 

 

Spavaća soba očekivano je udobna, umirujućeg dizajna i u skladu sa ostatkom enterijera. Moderna rasveta prilagođena je noćnoj zoni stana, ali je i dalje važan detalj dizajna. Grafički motivi i umetnički radovi na zidovima oslikavaju atmosferu, život i duh Menhetna.

 

 

Prozorska niša i tradicionalni prozorski okviri upućuju na snažnu povezanost sa okolinom i ambijentom Njujorka. Tome u prilog idu i akcentovane umetničke skulpture na postamentu, u paru, vrednujući značaj umetnosti u svakodnevnom životu.

 

 

Tekst: Redakcija Kuće stil

 

Project: The Benson: A long-awaited tribute to the architectural legacy of the Upper East Side

Interior Design: DLab Interiors

Renderings: Renda Studio

Location: Upper East Side, New York, NY