PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prefinjeni crno beli enterijer stana u Beogradu

  • Objavljeno:
  • 16.9.2021

Predstavljamo vam elegantan enterijer stana u Beogradu koji je nekada bio sasvim običan prostor a sada je trasformisan u pravi salonski dom. Ovaj enterijer prožet je sa različitim materijalima i njihovim završnim obradama koji pospešuju luksuz u enterijeru.

 

Nazvan K-distrikt, ovaj stan se proteže na 115,5 m2 a delo je arhitekte Eme Stojković Jerinić ispred MART Architecture studija i arhitekte Aleksandra Markovića ispred studija AM Interiors.

 

Koncept uređenja enterijera zasnovan je na transformaciji klasičnog tipa stana u salonski, prožet savremenim arhitektonskim pristupom. Drveni elementi ugradnog nameštaja po meri komplementarni su i poseduju identičnu završnu obradu koja je u korelaciji sa ostalim nameštajem u stanu.

 

 

Naglasak u enterijeru je na završnoj obradi zidova. Dekorativne lajsne od livenog gipsa prožimaju se kroz ceo stan kao klasičan izraz salonskog stila.

 

 

Ove lajsne potkrepljne su oblogama u obliku keramičkih pločica velikog formata sa motivima mermera u dnevnoj sobi. Na taj način na otvorenom prostoru dnevnog boravka postiže se dvobojni efekat - drveni ton koji preovlađuje „hladi se“ upadljivim belim zidovima.

 

Shop the look: Fotelje Bruna, Enviro DesignConceptStore

 

Dizajn plafona odlikuju drvene letvice koje odgovaraju elementima stolarije, formirajući jedinstvene celine na dva integralna mesta u prostoru - kuhinji sa trpezarijom i bibliotekom.

 

 


Povezane vesti:

Elegantan enterijer stana na Obilićevom vencu
Urbana bajka XXI veka u srcu Beograda


 

Funkcionalna šema stana je takođe bila promenjena u odnosu na pređašnji raspored. Kuhinja je dobila proširenje, što se postiglo dodavanjem kuhinjskog ostrva koje služi kao trpezarijski sto, radna površina i kao centralni motiv velike prostorije dnevnog boravka.

 

 

U noćnoj zoni stana, raspored glavne spavaće sobe takođe je izmenje, a sada obuhvata sopstveno kupatilo i garderober. Sa druge strane, jedna od dve zasebne dečije sobe sada je dobila novu funkciju u vidu igraonice, dok je druga prostorija zadržala ulogu spavaonice.

 

 

Toalet i kupatila u stanu, pored standardnih pločica sadrže inspirativnu obradu zidova sa efektom senčenja, što je postignuto izbleđenjem i šmirglanjem gipsanih i zidnih ukrasa i dodavanjem određenih pigmenata.

 

 

Plan stana

 

 

Autori projekta enterijera:

- Ema Stojković Jerinić ispred MART Architecture studija.

- Arhitekta Aleksandar Marković ispred studija AM Interiors.

 

Autor fotografija: Rade Kovač