PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Inspirišuća vanvremenska estetika salonskog enterijera

  • Objavljeno:
  • 5.10.2021

Pogledajte kako izgleda fantastičan renovirani tripleks s kraja 19. veka. Smešten u Bruklinu, ovaj stan sačuvao je originalna stepeništa, dimnjake i lukove, ali sa savremenijim osvrtom.

 

BAAO Architects nagrađivani studio sa sedištem u Njujorku, renovirao je enterijer koji je pravo osveženje za oči. Nazvan Arch House - u prevodu kuća sa svodovima, ovaj tripleks u Bruklinu dom je za mladi par koji često poslovno putuje i želi dom koji će biti njihovo mirno utočište.

 

Sa lokacijom u originalnoj, anglo-italijanskoj zgradi iz 1860. godine, dom sa trospratnim rešenjem krase lučni prolazi kroz ceo enterijer. Ovaj lep i originalan element inspirisao je mnoge detalje u renoviranom prostoru.

 

Prvi lučni otvor koji se može videti povezuje trpezarijski prostor sa hodnikom, kao i kuhinjom. Iza kuhinje nalazi se gostinski toalet u vrlo kreativnom, elegantnom stilu enterijera. Upotreba mermera obezbeđuje koheziju u celoj kući i zadržava klasičan, elegantni i vanvremenski izgled.

 

Cena mermera uvodi luksuzan dodir u enterijeru

 

 

U nastavku manjeg, nalazi se i veći kuhinjski prostor koji obuhvata celu širinu prostorije i dizajniran je za druženje tokom kuvanja. Ova prostorija ukrašena je sa velikim centralnim ostrvom, glamuroznom radnom površinom sa zlatnim detaljima koji zajedno sa mermerom unose luskuzan dodir.

 

 

U salonskom stanu plafoni su izdignuti kako bi se vizuelno i prostorno otvorio dom prema zadnjem delu zgrade u kom je smešteno dvorište sa bujnim zelenilom.

 

 

Stan omogućava da se mirno uživa u estetici grada, zahvaljujući privlačnim staklenim zidom sa čeličnim okvirom i vratima koja vode na malu terasu. Toplini doma doprinosi kamin ukrašen sa rebrastim gipsanim oblogama, popularnim dodatkom u modernim enterijerima.

 

Shop the look: Trosed Premiere, Enviro DesignConceptStore

 

Lukovi koji daju kontinuitet estetici kuće pojavljuju se i u trpezariji koja se takođe nalazi na prvom nivou. Veličanstven prostor sa drvenim trpezarijskim stolom, stolicama sa modernim dizajnom i restauriranim kaminom savršen je za organizovanje prijatnih večeri sa prijateljima.

 

 


Povezane vesti:

Harmonija istorijskog i modernog stila u prefinjenom enterijeru
Elegantan enterijer stana na Obilićevom vencu


 

Postojeće drveno stepenište i rukohvat su obnovljeni, a klasičan krovni prozor je pretvoren u ovalni kako bi odgovarao geometriji stepeništa.

 

 

Noćna zona zauzima drugi sprat koji gleda na glavnu ulicu, gde se takođe nalaze biblioteka i kancelarija sa originalnim lajsnama i kaminom.  

 

Shop the look: Stona lampa Asteria i Tepih White Daisy, Enviro DesignConceptStore

 

Spavaća soba je jednostavnijeg dizajna a zadržava minimalistički osećaj naglašen sa inovativnim, gipsanim zidom u koji su ugrađene police za knjige.

 

 

Lučna vrata povezuju glavnu spavaću sobu sa kupatilom. U ovoj prostoriji kombinacija klasičnih materijala sa modernom završnom obradom proizvode elegantan osećaj koji se povezuje sa duhom para. Mermer, koji je glavna zvezda u ovom kupatilu i drugim prostorijama u kući, deluje kao kohezivni element doma zajedno sa parketom od hrasta.

 

 

Kuća je renovirana i transformisana tako da odgovara trenutnim potrebama vlasnika, ali i sa vizijom za budućnost. Kao takvi, dizajneri su se služili sa prilično jednostavnom i klasičnom estetikom, bez previše detalja specifičnih za stil zbog kojih bi kuća brzo zastarela i na taj način stvorili osećaj mirnog, vanvremenskog svetilišta.

 

Shop the look: Fotelja Cecile, Enviro DesignConceptStore

 

Arhitekte projekta: BAAO Architects

Izvor: V2Com