PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Penthouse u Beogradu na vodi: očaravajuća lakoća luksuznog dizajna

  • Objavljeno:
  • 7.7.2023

Penthouse na dva nivoa u zgradi Terraces u Beogradu na vodi, mesto je sa magičnim pogledom i puno prostora za komfornu organizaciju stana. Ekskluzivno vam predstavljamo upravo izveden projekat dizajna enterijera, sa potpisom arhitekte Alekse Babića i studija BAAL Design, koji očarava svojom lakoćom nenametljivog luksuza.

 

Beograd na vodi, prestižna lokacija na kojoj su u prethodnom periodu brojni dizajneri enterijera i arhitekte imali priliku da projektuju luksuzne enterijere, dobio je još jedan stan koji se može pohvaliti izuzetnim dizajnom.


Aleksa Babić, kao uspešan predstavnik nove generacije arhitekata na našoj dizajnerskoj sceni, svojim projektima u enterijer unosi neopterećujući doživljaj luksuza, prenoseći iskustva stečena u svetskim arhitektonskim metropolama. Samouvereno  se poigravajući različitim stilovima, bojama i materijalima, on od ambijenta pravi svojevrsni scenski prostor, gde akteri, ravnopravno sa umetničkim delima, postaju i znalački odabrani komadi nameštaja.

 

 

Penthouse u Beogradu na vodi organizovan je na dva nivoa


Ključan momenat u razvoju projekta enterijera penthousa, u Beogradu na vodi, po rečima arhitekte Babića, bila je potpuna sloboda u kreiranju koju im je klijent pružio. Naravno, tome je prethodilo jasno definisanje pravca projekta i dogovor o izmenama u funkcionalnoj organizaciji prostora, kojima se stan prilagodio potrebama i željama vlasnika.

 

 

Stan je po strukturi dupleks, sastoji se od dva nivoa koji čine dve celine - dnevnu i noćnu zonu stana.
Donji nivo, dnevna zona otvorenog plana  sadrži dnevni boravak i trpezariju, zatim kuhinju, gostinski toalet i tehničku prostoriju.

 

Efektni geometrijski slog parketa iz kolekcije Slide, koju je dizajnirao Daniele Lago za Listone Giordano

 

Potpuno odvojena kuhinja nalazi se na mestu koje je prvobitno bilo namenjeno za spavaću sobu. Elegantna kuhinja dizajnirana je u antracit sivim i umirujuće zelenim tonovima, upotpunjenim staklenim površinama i dezenom mermera.

 

 

U dnevnoj zoni, ali i u gostinskom toaletu, pažnju privlači izuzetno dekorativan parket koji je u prostor uneo jedinstvenu lepotu i toplinu. Parket Listone Giordano,  po rečima projektanata, jedan je od najneobičnijih slogova parketa koji su imali prilike da postavljaju.

 

 

Sa atraktivnim slobodnostojećim lavaboom uparenim sa slavinom koja izlazi iz plafona, gostinski toalet je pravo iznenađenje i dizajnerski obrt koji će oduševiti svakog posetioca. Raskošni materijali I teksture, efektna rasveta i velike reflektujuće površine, sa skulpturalnim lavaboom kao centralnom tačkom, dali su moćan doživljaj vrhunskog luksuza.

 


Pogledajte i ove fantastične projekte:
Luksuzni enterijer za porodični penthouse u novogradnji 

Bugatti i hrvatski automobilski inovator grade superluksuzni neboder u Dubaiju, u kom će se do penthausa direktno dolaziti automobilom (VIDEO)


 

 

Magičan pogled, neobični slog parketa i ekstravagantna umetnička dela, čine ovaj penthouse neodoljivo šarmantnim

 

Gornji nivo, sada noćna zona stana, je ovim projektom značajno transformisan. Kompletnim rušenjem tri postojeće prostorije, stvoren je prostor za master apartman open-space koncepta, sačinjen od spavaće sobe, garderobera i kupatila sa kadom iz koje se pruža magičan pogled na reku i Kulu Beograd.

 

 

U enterijeru dominira paleta zemljanih tonova, a materijali su prirodni i raznovrsni. Nameštaj je podređen udobnosti korisnika, u svetlim štofovima mekanih tekstura, pružajući puno prostora za odmor, druženje i uživanje.

 

 

Ambijent je oplemenjen brojnim umetničkim delima, poput grandiozne slike iz Argentine u dnevnoj sobi, kao i skulpturama među kojima se ističe crni torzo na postamentu od egzotičnog brazilskog kamena.

 

 

Prefinjeno i istovremeno moderno, glamurozno ali i originalno – za enterijer BAAL Design studija se ne može reći da je još jedan u nizu tipskih luksuznih enterijera. Izmeštajući nas van granice očekivanog, njihov enterijer donosi uzbuđenje otkrivanja novog prostora i stvaranja unikatnog, ličnog pečata u okviru arhitektonski promišljenog pristupa projektu.

 

 

PLAN

Osnova donjeg nivoa

 

Osnova gornjeg nivoa

 

Projekat: Aleksa Babić, BAAL Design
Fotografije: Relja Ivanić
Tekst: Jelena Tasovac Ranković, Kuća stil