PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Bugatti i hrvatski automobilski inovator grade superluksuzni neboder u Dubaiju, u kom će se do penthausa direktno dolaziti automobilom (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 6.6.2023

Poznati brend Bugatti, sinonim za luksuzne automobile, predstavio je projekat fantastičnog nebodera u Dubaiju, nazvanog Bugatti Residences, od 42 sprata, sa panoramskim bazenom na krovu i dva lifta za automobile, koji će stanare voditi direktno do njihovog penthausa. 

 

Sinonim za luksuz, dizajn i brzinu automobila – Bugatti, od skoro ujedinjen sa hrvatskom firmom Rimac, pod svojim imenom uskoro će imati i prvu luksuznu stambenu građevinu u Dubaiju, Bugatti Residences. U partnerstvu sa građevinskim izvođačem Binghatti iz Dubaija, predstavljen je projekat superluksuznog nebodera futurističkog dizajna, od 42 sprata.

 

 

 

Brend Bugatti od osnivanja je sinonim za luksuz i dobar dizajn

 

Osnivač Bugattija, Ettore Bugatti, rođen je u Milanu, a kompaniju za proizvodnju automobila koja nosi njegovo ime osnovao je 1909. godine u Molshajmu, u tadašnjoj Nemačkoj. Kompanija je bila poznata po posvećenosti detaljima što se tiče konstrukcije automobila, kao i umetničkom dizajnu, s obzirom na to da je Ettore imao umetničke sklonosti, kao i njegova porodica.

Nakon smrti Etorea Bugatija 1947. godine, a pre toga i njegovog sina, kompanija je sve više tonula i poslednji put se kao samostalno preduzeće pojavila na Izložbi automobila u Parizu u oktobru 1952. godine.

Italijanski preduzetnik Romano Artioli preuzeo je brend Bugatti 1987. godine i osnovao kompaniju Bugatti Automobili. Bugatti je i dalje nastavljao da menja vlasničku strukturu, ali je u svim tranzicijama očuvao svoj brend za koji se vezuje luksuzni dizajn, brzina i visoke performanse. Volkswagen grupa kupila je Bugatti 1998. godine, a 2021. Bugatti se ujedinio sa firmom Rimac Automobili, poznatog hrvatskog automobilskog inovatora Mate Rimca, i nastavio svoj razvoj pod brendom Bugatti Rimac.

 

 

 

Bugatti Residences, neboder sa dva lifta za automobile, kojima se stiže direktno do vrata penthausa

 

Bugatti Residences, objekat vijugave, organske forme, biće izgrađen u oblasti Business Bay u Dubaiju. 

U neboderu će biti 171 stan, pod zajedničkim imenom Riviera Mansions, kao i 11 penthausa pod nazivom Sky Mansion Penthouses.

Dizajn Bugatti Residences oslanja se na ikonične elemente brenda i luksuzne dizajnerske inovacije Bugattija, prenoseći njihove vrednosti i na ovo arhitektonsko remek-delo.

 

 

Do penthausa vode i dva auto lifta, koji će vlasnicima luksuznih nekretnina omogućiti da svoja vozila parkiraju direktno ispred vrata svog doma u ovom fantastičnom neboderu.

 

 


Pogledajte i ove fantastične projekte:

Novi svetski rekord: 10 budućih najviših zgrada na svetu, trenutno u izgradnji 

Grad budućnosti u stilu Pininfarine, čuvenog maga za dizajn automobila 


 

 

Bazen na krovu i izlaz na plažu u duhu francuske rivijere

 

Svi stanovi imaju jedinstven oblik osnove i omogućen izlazak na balkon sa panoramskim pogledom.

Na krovu zgrade će se nalaziti fantastični otvoreni bazen, zajednički za sve stanare.

 

 

Objekat će sadržati i privatni spa prostor, kao i dodatne zajedničke sadržaje, a izlaziće direktno na plažu inspirisanu francuskom rivijerom. Na isti način na koji je Bugatti pretočio lepotu i sofisticiranost francuskog luksuza u dizajn svojih sportskih automobila, Bugatti Residences će doneti povetarac i atmosferu francuske rivijere u ovu oazu u Dubaiju.

 

 

Ovim projektom, nastavlja se niz velikih proizvođača automobila koji su ušli u luksuznu stanogradnju, ali sasvim sigurno Bugatti Residences će zadržati svoju originalnost, vodeći se rečima Etorea Bugatija  'Ako je uporedivo, to više nije Bugati'.

 

 

VIDEO

 

 

Tekst: redakcija Kuće stil

Izvor: newsroom.bugatti.com