PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Najviši beskonačni bazen na svetu, sa spektakularnim pogledom od 360 stepeni (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 7.2.2023

Na 50. spratu nebodera Palm Towers u Dubaiju prostire se impresivan infinity bazen, sa spektakularnim pogledom na sve četiri strane sveta. Na 200m visine, Aura Skypool posetiocima pruža nezaboravan osećaj boravka na nebeskom ostrvu.

 

Savršena lokacija sa koje se pruža pogled na ceo Dubai i gde se prave najbolje fotografije, Aura Skypool lounge, brzo je postala jedna od omiljenih turističkih destinacija. Na 49. i 50. spratu nebodera Palm Towers, na veštačkom arhipelagu u obliku palme, Kokaistudios, internacionalni višestruko nagrađivani studio osnovan u Italiji, stvorio je ambijent fantastične urbane oaze, koji nazivaju ostrvom na nebu.

 

 

Prostirući se na dva sprata, uključujući luksuzne svlačionice i zatvoreni prostor za odmor okupan svetlošću, dizajn preuzima elemente iz prirode, stvarajući luksuzan ali ujedno udoban ambijent za relaksaciju.

Takozvani beskonačni, infinity bazen, bez vidljive ivice, okružuje celu etažu, pružajući neometan pogled na dnevnu ili noćnu panoramu Dubaija.

 

 


Pogledajte i:

Revolucionarni beskonačni bazen u koji se ulazi kroz dno 

Novi svetski rekord: 10 budućih najviših zgrada na svetu, trenutno u izgradnji 


 

Visina bazena zahtevala je pregrade za zaštitu od vetra na svakom uglu, kako bi se sprečilo prelivanje talasa preko spoljne ivice objekta. One su napravljene tako da plivači mogu lako da prođu ispod, a dizajn pregrada omogućava da se vizuelno odvoji i podeli spoljni prostor. Pogled kao sa oblaka, dok se uživa u bazenu, osećaj je koji u potpunosti prkosi gravitaciji.

 

 

Ceo prostor je organizovan tako da može posetiocima da pruži određenu privatnost, ali i da bude pogodan za grupne posete i organizovane događaje. Imajući ovo na umu, Kokaistudiosov dizajn uključuje i otvoreni bar duž istočne strane bazena, otvarajući mesto za ekskluzivne zabave i privatne događaje.

 

 

U gradu koji se u potpunosti oslanja na klimatizaciju, Aura Skypool posetiocima pruža jedinstveno iskustvo udobnog boravka na otvorenom. Upotreba prirodnih materijala i prisustvo biljaka su tu da stvore utisak boravka na plaži. Sa istom namerom odabran je i drveni deking nalik palubi uz površine bazena, kao i pločice koje svojom teksturom daju osećaj hodanja po pesku.

 

 

VIDEO

 

PLAN

 

Interior Design: Kokaistudios

Chief Designers: Filippo Gabbiani, Andrea Destefanisc

Design Director: Ian Yu

Project Manager: Yao Yao

Photography: AURA SKYPOOL Dubai, Juliet Dunne

               

Tekst: redakcija Kuće stil