PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

projekat enterijera novogradnja uniarch design studio beograd

 

Luksuzni enterijer za porodični penthouse u novogradnji

  • Objavljeno:
  • 21.4.2022

Predstavljamo vam najnoviji projekat enterijera luksuznog penthouse-a u Beogradu, koji potpisuje Uniarch Design Studio. Prostrani stan od 220m2, sa očaravajućim pogledom na ceo grad, na prvi pogled odiše smirenošću i elegancijom koje se produbljuju u toplinu pravog porodičnog doma.

 

Koncept penthouse stanova posebno je interesantan u stanogradnji, kako projektantima, tako i kupcima nekretnina. Površina cele etaže daje potpunu slobodu u organizovanju prostora, a panoramski pogled sa poslednjeg sprata i privatnost u odnosu na ostale stanare dodatni komfor.

Vlasnik ovog stana u elitnom zvezdarskom naselju je višečlana porodica i u skladu sa njihovim potrebama i navikama je prostor koncipiran. 

Potpuno individualnim pristupom, koji je odlika njihovog projektovanja, Uniarch Design Studio posebno se posvetio unikatnom dizajnu svakog komada nameštaja, koji će biti ručno izrađeni i potpuno autentični.

Stan je ulaznim koridorom podeljen na dva krila, u jednom je dnevna zona sa povezanom kuhinjom, trpezarijom i dnevnom sobom, a u drugom noćna zona sa tri manje  i jednom master spavaćom sobom.

 

Ulazni hodnik sa garderobnim delom

 

Velika dnevna zona, izražene fluidnosti i kontinualnosti, opremljena je za udoban boravak cele porodice, kao i njihovih gostiju. Povezanost otvorenog prostora dnevne zone dodatno akcentuje neprekinute vizure i direktnu povezanost svih prostorija sa spoljnim prostorom, omogućenu terasom koja se proteže celim obodom stana.

Na prelazu između dnevne sobe i trpezarije pozicionirani su pokretni pregradni paneli od zatamnjenog kaljenog stakla u metalnim okvirima, koji pored svoje funkcionalne pregradne uloge unose dodatnu dramatičnost u promene osvetljenosti u toku dana, kao i osećaj promenjive dubine prostora.

 

luksuzni enterijer penthouse beograd

Kontinualnost dnevne zone 

 

U centralnoj zoni dnevne sobe nalazi se elegantna ugaona garnitura veličine prilagođene prostoru, u kombinaciji svetlih, bež tonova. U istom tonu su i zidovi, tako da odlična osvetljenost ovog penthouse-a još više dolazi do izražaja. Monohromatizam vertikalnih površina zidova razbijen je grafičkim detaljima antičkih motiva na tapetama, kao i drvenim zidnim oblogama sa detaljima u boji zlata, koje naglašavaju ulaznu zonu, a zatim se nastavljaju kroz elemente nameštaja u dnevnoj sobi.

Sav komadni nameštaj je unikatan, dizajniran po meri prema projektu, a njegovo izvođenje, kao i kompletno opremanje stana, povereno je firmi Linea Milanović

 

tv wall komoda

Centralna zona okupljanja i mermerni TV Wall

 

Diskretni zlatni detalji provlače se kao dizajnerski potpis arhitekte Srđana Milanovića kroz ceo enterijer, ističući njegov sofisticirani luksuz i eleganciju.

Upravo takav je i raskošni trpezarijski sto sa mermernom pločom i metalnom stopom u boji zlata. Kao stalno poigravanje između modernog i klasičnog, koje dizajner vešto usmerava.

 

trpezarijski sto mermer zlato

Trpezarijski sto za osmoro

 

Odvojena polutransparentnom kliznom pregradom od trpezarije, između dva fasadna zida sa direktnim izlazom na terasu, nalazi se prostrana kuhinja. Ograničena ovim prostornim uslovima, pozicionirana je na jednom, unutrašnjem zidu, dok je kuhinjsko ostrvo – šank u centru prostorije. Kuhinja je projektovana po meri da maksimalno iskoristi upotrebljivi prostor, u kontrastu bele boje i drvenog furnira elemenata uz anracit staklenu oblogu zidova i kompozitnu radnu ploču. U šanku je smešten mini bar, a osvetljavaju ga minimalističke linearne visilice kao odgovor na linijske zlatne intarzije na frontovima šanka i kuhinje.

 

penthouse u beogradu luksuzni enterijeri

Staklena klizna pregrada između trpezarije i kuhinje

 

luksuzna kuhinja po meri

Luksuzno opremljena kuhinja sa ostrvom

 

U severno orijentisanom krilu stana smeštene su četiri spavaće sobe sa pripadajućim kupatilima.

U master spavaćoj sobi dominira bračni krevet po meri sa visokim tapaciranim uzglavljem. Garderoberi su smešteni celom dužinom dva zida, a kontinuitet je očuvan replikovanjem obrade vrata garderobera i na zidovima, što je postignuto elegantnim gipsanim elementima.

 

visoko tapacirano uzglavlje kreveta

Francuski krevet po meri sa visokim tapaciranim uzglavljem

 

Master spavaća soba je direktno povezana sa svojim kupatilom koje unosi novi kolorit u svedeni enterijer stana. Raskošno i pri tom funkcionalno, urađeno je u granitnoj keramici velikog formata sa izgledom mermera, u tonovima smaragdno zelene sa zlatnim žilama. Obla forma ogledala, topli tonovi drveta i skrivena rasveta dodatno su doprineli osećaju intimnosti i smirenosti ovog prostora.

 

luksuzno opremljeno kupatilo

Opuštajući prostor master kupatila

 


Srodne teme:

Stan koji inspiriše na sreću

Enterijer dupleksa za džentlmene


 

Dečije spavaće sobe, kao i jedna gostinska soba, opremljene su nameštajem dizajniranim po meri, prilagođene interesovanjima i aktivnostima korisnika. Tapacirane, meke obloge zidova oko kreveta, garderoberi i police od medijapana, konzolni radni stolovi obezbedili su bezbedan, udoban prostor i dovoljno mesta za igru i učenje, kao i mogućnost individualnog prilagođavanja i menjanja.

 

decija soba po meri

Soba za dečaka u modro plavim tonovima

 

Udoban prostor za učenje i odmaranje

 

Spavaća soba svedenog dizajna

Plan stana 

 

 

Tekst: Jelena Tasovac Ranković, Kuća Stil

Autor projekta: Uniarch Design Studio

Dizajner: Srđan Milanović, arhitekta