PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Dupleks u Beogradu koji će vas očarati: I klasično i neobično

  • Objavljeno:
  • 9.9.2022

 

Kombinovanje pastelnih boja i zlatnih detalja, lučnih ogledala i staklenih pregrada neodoljivi su detalji u ovom enterijeru dupleksa, stana na dva nivoa, na Vračaru, koji će vas u potpunosti šarmirati.

 

Prepoznatljivi po kombinovanju različitih geometrijskih formi u enterijeru, kao i uvođenju neočekivanih elemenata u dizajn, Pujo Architects and Designers su u svom stilu opremili još jedan izuzetan enterijer. Dupleks, stan na dva nivoa na Vračaru, funkcionalno je i vizuelno savršeno ukomponovan prostor za udoban život jedne porodice.

 

U donjem nivou stana smeštene su, kao centralno mesto okupljanja, dnevna soba i trpezarija otvorenog plana na koje se sa bočnih strana nadovezuju skriveni prostori dečijih soba. Dizajnom otvora prema dečijim sobama i integrisanjem vrata u površine zidova, naglašena je privatnost dečijih soba, i istovremeno omogućena fluidnost sagledavanja čitave dnevne zone.

 

Savršeno uklapanje vertikalnih površina u dnevnoj zoni

 

U dnevnoj zoni dominiraju bele površine, dok je vizuelni centar mermerni korpus sa integrisanim prostorom za televizor, ispod kog se nalazi kamin i prostor za odlaganje zlatne boje. Klasični detalji na plafonu, zidovima i vratima daju prostoru karakter salonskog stana.

 

Mermerni TV zid  sa kaminom koji prati I sto od istog materijala

 

Klasična elegancija bele kuhinje u kombinaciji sa mermernim oblogama, slavina i detalji u boji zlata

 

Terasa se nadovezuje na dnevnu sobu u punoj širini, čime je i ona postala deo dnevne zone. Postavljanjem kliznih vrata između dnevne sobe i terase, omogućeno je prožimanje ova dva prostora, odnosno njihovo razdvajanje, u skladu sa potrebama korisnika.

 

Terasa sa dekingom i udobnim baštenskim nameštajem u bež boji

 


Ako vam se dopada ovaj enterijer, pogledajte i:

Spoj minimalizma i klasičnog stila u enterijeru 

Moderan enterijer u Beogradu: Prava inspiracija za stan otvorenog koncepta 


 

Gornji nivo, nastao adaptacijom tavanskog prostora, upotrebljen je za jedinstven prostor glavne spavaće sobe koji sadrži i radni prostor, garderober i kupatilo. Razdvajanje spavaće sobe i kupatila dizajnirano je postavljanjem staklene pregrade ispunjene biljkama, što prostoru daje posebnu atraktivnost. Biljke u ovom domu su potpuno integrisane u arhitekturu prostora.

 

Staklena pregrada prema kupatilu u kojoj se nalaze biljke

 

Pastelne boje i zaobljene geometrije u kupatilu

 

Kombinovanjem plavih i roze tonova sa dominantnim belim površinama i posebno dizajniranim elementima za odlaganje, kao i uvođenjem zlatnih akcenata i nezaobilaznih lukova u detaljima, postignut je luksuzni karakter prostora dupleksa.

 

Jedinstvenost prostora dupleksa sa karakterističnim detaljima

 

 

PLAN

 

 

Dizajn: Pujo Architects and Designers

Foto: Igor Prusac

Tekst: Milja Mladenović i redakcija Kuće Stil