PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Moderan enterijer u Beogradu: Prava inspiracija za stan otvorenog koncepta

  • Objavljeno:
  • 9.9.2021

Ukoliko tragate za idejom kako da svoj stan uredite u elegantnim bojama i da on u potpunosti diše onda će vam definitivno inspiraciju dati enterijer u Beogradu na vodi, sa inovativnim staklenim panelom koji deluje kao fizička, ali ne i vizuelna barijera između prostorija.

 

Predstavljamo vam zanimljiv stan mlade porodice, čije uređenje potpisuje arhitektonski biro Pujo Architects & Designers. Ovaj luksuzni prostor nastao je spajanjem dve stambene jedinice u jednoj zgradi na Beogradu na vodi i to još u toku izgradnje objekta. Funkcionalnim rešenjem dobijena je prostrana i svedena osnova, sa potpuno jasnim podelama i pravcima.

 

 

Kao početna tačka ovog projekta uzeta je sama lokacija sa fantastičnim pogledom na reku. Puno svetla i otvorenih površina, svedenost u formi i materijalizaciji, osnovni su parametri za uređenje ovog prostora. Ceo zid u staklenoj formi duž čitave dnevne i master zone pruža fantastičan pogled i zahvaljujući tome enterijer je obasjan obiljem svetlosti.

 

Na samom ulazu u stan nalazi se monumentalna žardinjera za drvo koja je obložena beličastom porcelanskom pločom sa rebrima.

 

 

Ista rebrasta obloga nastavlja se i u kuhinji. Kuhinja zauzima centralnu poziciju u stanu i praktično je otvorena sa tri strane. Naizgled jednostavna, dobijena je kombinovanjem različitih materijala i njihovim uklapanjem u jedinstven dizajn.

 

 

U ceo taj prostor je integrisano i kuhinjsko ostrvo sa radnom površinom sa svedenim dezenom mermera.

 

 


Povezane vesti:

Enterijer porodičnog stana u Beogradu koji odiše smirenošću
Elegantan stan tenisera Filipa Krajinovića


 

Jedini kontrast ovoj površini daje završni krak ostrva - šank koji je izrađen od furniranog MDF-a, ploča u toplom tonu drveta koji se povremeno provlači kroz različite elemente nameštaja.

 

 

U produžetku šanka i trpezarijskog stola nalazi se inovativna, izdužena komoda u čijem je sklopu stakleni panel kao fizička, ali ne i vizuelna barijera između trpezarije i spavaće sobe.

 

Staklena pregrada ima sakriveni panel na električni pogon koji se podiže i spušta u zavisnosti od potrebe za intimnim ambijentom ili vizuenim produbljenjem prostora. Komoda je pravljena od tamno bojenog, mat MDF-a koji se nastavlja na vitrinu sa zastakljenim elementima u crnom alu ramu, tako praveći kontrast svetlim elementima ovog prostora.

 

 

U prostranoj glavnoj spavaćoj sobi nalazi se veliki bračni krevet sa atraktivnim uzglavljem koji je izrađen od drvenih letvica sa nasumice raspoređenim tačkastim osvetljenjem koje doprinosi pravi romantiči i stilski šarm u ovom domu.

 

 


Povezane vesti:

Letvice: Apsolutni favorit modernih enterijera


 

Komoda u sobi naspram kreveta dizajnirana je u istom maniru kao komoda u trpezariji sa druge strane stakla i nastavlja se u ugrađeni garderober u ulaznom delu sobe. U sklopu sobe nalazi se i kupatilo koje je odvojeno zatamnjenom staklenom pregradom.

 

 

Upotrebom grandioznih staklenih površina u ovom već velikom stanu dobilo se na dodatnom vizuelnom komforu, te tako deluje još veće, prostranije i luksuznije.

 

Za dnevnu zonu pažljivo su birani udobni komadi nameštaja presvučeni u kožu boje kapućina. Garnitura je orjentisana ka svedenoj, konzolnoj TV komodi od drveta. Zid je akcentovan porcelanskim pločama u dezenu mermera na koji se nadovezuje ogledalo celom visinom prostora i koje vizuelno još više povećava prostor dnevne zone. 

 

 

U ovom enterijeru sve je trendi, vrlo bež, vrlo neutralno, sa izbalansiranim akcentima u drvetu. Pujo A&D ponovo osvaja maksimalni broj poena za stil i kombinatoriku!

 

Shop the look: Trpezarijski sto Invito i ugaona garnitura THEO, Enviro DesignConceptStore

 

Plan stana

 

Arhitekta Biljana Turanjanin Pujo


Autori enterijera: PUJO A&D

Fotografije: Milan Marković