PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Enterijer porodičnog stana u Beogradu koji odiše smirenošću

  • Objavljeno:
  • 2.9.2021

Predstavljamo vam enterijer stana u Beogradu u kojem su na inovativan način izmešteni elementi uređenja, omogućavajući prostoru da više diše. On takođe pruža i sjajne trikove koji vas mogu inspirisati da napravite dom čija okolina doprinosi osećaju smirenosti.

 

Sa puno energije i entuzijazma, dizajner enterijera Tijana Lalović renovirala je stan u Beogradu, kreirajući pravu porodičnu oazu. Ideja je bila da se kreira stan koji će odlikovati umirujući ambijent, stoga korišteni su prirodni materijali, različite teksture i neutralne boje koji su učinili da ovaj enterijer odiše baš tom spokojnom notom.

 

Hodnik je organizovan tako da odgovara svim potrebama jedne višečlane porodice. Elementi su kompletno izrađeni po meri od medijapana, ukrašeni letvicama koje su farbane u belu mat boju, a zatim lepljene na pozadinu ormara. Za obuću koja se nosi na dnevnoj bazi ostavljen je jedan prazan deo ispod ormara, gde joj se može lako pristupiti, a ormar je zamaskirati.

 

Ono što ovaj hodnik čini multifunkcionalnim jeste inovativna ideja dizajnerke da u njega smesti mašine za pranje i sušenje veša što je uštedelo i oslobodilo veliki deo prostora u kupatilu. Ove mašine nalaze se iza fronta sa takozvanim dimovanim ogledalom, tamnijeg tona.

 

 

Iz hodnika se direktno ulazi u dnevnu sobu koja predstavlja predivni, opuštajući raj. Njenoj toplini u velikoj meri doprinosi parket koji je izrađen od punog drveta, a bajcovan je u boji brendija i zastićen je lakom sa mat efektom.

 

Konzolni sto koji funkcionalno dopunjuje dnevni boravak rađen je po meri od medijapana, a ujedno predstavlja i mesto na kome se mogu izložiti porodične uspomene koje dodatno plene prostor.

 

 


Povezane vesti:

Jedinstven i eklektičan enterijer stana u Novom Sadu (DETALJAN PLAN)
10 sjajnih načina da kreirate dom koji opušta i unosi mir


 

Sa  druge strane dnevne sobe nalazi se električni kamin koji je ubačen u kućište rađeno po meri, a u hladnim danima stvara osećaj relaksacije i porodičnu atmosferu.

 

 

Kontrastu enterijera doprinose velika vrata sa podizno-kliznim mehanizmom u crnoj boji. Ova vrata se mogu skroz otvoriti omogućavajući da se napravi otvoren prostor povezan sa terasom tokom toplih dana.

 

Shop the look: Ugaona garnitura Malibu, Enviro DesignConceptStore

 

Budući da je stan za porodicu sa decom, ogradi na terasi su dodati stakleni paneli kako bi se obezbedila dodatna zaštita, ne ograničavajući divan pogled koji stan pruža.

 

 

Kuhinja je mešavina modernog dizajna sa ravnim linijama i klasičnijeg "američkog" stila sa ramovima na kuhinjskim elementima, bez ručica. Iako je prostor za kuhinju inicijalno mali, Tijana je uspela da odvoji i napravi veliku radnu površinu za spremanje hrane, čija je ploča izrađena od kvarcita.

 

 

Trpezarijski sto Tijana je zamislila da bude od punog drveta, međutim kao finalno rešenje nastao je sto sa staklenom pločom kako bi se rasteretio mali prostor i omogućilo mu da diše.

 

Shop the look: Trpezarijske stolice od punog drveta Orbita, Enviro DesignConceptStore

 

Nasuprot klasičnoj dečačkoj plavoj sobi, Tijana unosi inovativnost kombinujući šumsko zelenu boju u vidu zida i tepiha sa drvenim merdevinama koje mogu služiti i kao ljuljaška. Ova soba je posebna jer sadrži i sopstveno dečije kupatilo.

 

 

Sa druge strane kreirana je i dečija soba za dve sestre, okupana svetlom i prijatna za igru. Prostor je isplaniran tako da sve izgleda kao u ogledalu. 

 

 

U produžetku spavaće sobe nalazi se i radni sto celom dužinom zida, sa komodom koja deli sto na dva simetrična dela.

 

 

Kroz prolaz u kome je smešten garderober dolazi se do dečije terase, a kada padne noć, sobu za devojčice obasjava visilica talasastog dezena koja omogućava produžetak igre pred spavanje. 

 

 


Povezane vesti:

5 kreativnih soba sa stilom koje će svaka devojčica obožavati
5 sjajnih soba u kojima će svaki dečak uživati


 

U glavnom kupatilu monohromna paleta boja razbijena je LED rasvetom i na taj način je unesena toplina u ovoj prostoriji. Glavna promena, pored izmeštanja veš mašine je i zamena klasičnih vrata kupatila sa kliznim vratima, koja poseduju zvučnu izolaciju. Time se dobilo još više prostora i lakša organizacija unutrašnjeg prostora, kao i funkcionalnost.

 

 

Drugo, manje kupatilo namenjeno za decu prostire se na 2m2. Kao i u prethodnom kupatilu, veliku ulogu u organizaciji prostora odigrala su klizna vrata, stoga se sa ovim rešenjem postiglo maksimalno iskorišćenje malenog prostora.
 

 

Plan stana

 

 

Autor enterijera: Tijana Lalović, diplomirani dizajner enterijera