PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

5 kreativnih soba sa stilom koje će svaka devojčica obožavati

  • Objavljeno:
  • 8.7.2021

Kreiranje sobe za devojčice može biti pravi izazov za sve roditelje. Stoga predstavljamo vam nekoliko kreativnih enterijera soba u kojima će svaka devojčica uživati i sa srećom nazvati svojom.

 

Kada kreiramo savršenu spavaću sobu za devojčice potrebno je obratiti pažnju na raspored nameštaja i paletu boja. Međutim mora postojati doza kreativnosti i zaigranosti - dva elementa koja će uvek poboljšati dizajn dečije sobe. Kombinacija ovih elemenata može biti pravi izazov za roditelje, ali uz ovih nekoliko kreativnih rešenja možete kreirati sobu koju će svaka devojčica zavoleti.

 

1. Nežno, kao na oblacima

 

Odabir palete boja za dečiju sobu više se ne svodi samo na plavu i roze - umesto toga iskoristite beskrajan broj veličanstvenih, nežnih, svetlih i složenih nijansi. Imajući takve nijanse u vidu, studio Artem Babayants Architects kreiali su sobu za devojčice koja odlikuje čistotom sa neutralnim bojama. Kutak za igranje ukrasili su sa tabureima sa prefinjenim dezenima i iskoristili su farbu za zid-tablu preko kog će svaka devojčica moći da iskaže svoju kreativnost. Čist prostor sa nežnim bojama upotpunjen je zatvorenim plakarom za garderobu i plakarom otvorenog tipa gde bi sve igračke bile na dohvat ruke.

 

Sofe i taburei Mangas, kao i tepih Silai sa slike pronađite u Enviro DesignConceptStore, Beograd

 

 

2. Soba za sestre

 

Nema ničeg lepšeg nego kada se u detinjsvu uživa sa sestrom. Ljubav i dubina odnosa među njima je jedna od najjačih porodičnih veza. Artem Babayants Architects su želeli ovaj osećaj da pretoče u enterijer i stvore dečiju sobu za sestre sa toplinom i životnom radošću. Sofisticirana soba napravljena za dve devojčice lekcija je iz simetrije, od kreveta pa sve do kutka za igranje. Dinamiku su uveli kako sa interesantnim ručno rađenim garderoberima sa neravnim preklopima, tako i sa monohromatskom nalepnicom na zidu i modernom rasvetom. Kutak za igranje napravljen je za dve sestre sa dovoljno prostora za igru, crtanje, učenje i uživanje.

 

 

 

 

3. Lepota u pink detaljima

 

Uz pomoć dizajnerke enterijera, Tijane Lalović, kreirana je dečija soba za dve devojčice, okupana svetlom i prijatna za igru. Prostor je isplaniran tako da sve deluje kao u ogledalu. 

 

 

U produžetku spavaće sobe nalazi se i radni sto celom dužinom zida, koji krasi komoda sa drvenim kuglama, a deli sto na dva simetrična dela. Za odabir boje dečije sobe, Lalović kombinuje različite nijanse pink boje sa antracit sivim detaljima. 

 


Kroz prolaz u kome je smešten garderober dolazi se do dečije terase, a kada padne noć, sobu za devojčice obasjava visilica talasastog dezena koja omogućava produžetak igre pred spavanje.

 

 


Povezane vesti:

12 neodoljivih zajedničkih dečijih soba


 

4. Moderni crno-beli tonovi

 

Ukoliko želite da odstupite od tradicionalnog uređenja soba za devojčice, uvođenje crno-belih boja je pravi put. Primer takvog enterijera je dečija soba koja zadržava crno-belu paletu, uz poneki predmet u intenzivnoj, žitoj boji kako bi se uveo kontrast i svetlina prostora. Dezeni i teksture, poput pletenih prekrivača, tepiha i diskretne tufnaste posteljine oplemenjuju ovu sobu za devojčice.

 

Zidovi su dekorisani sa skladnim i nenametljivim nalepnicama kao bi uneli razigranost u prostor. Nnijansa drveta od kog su izrađeni pod, police i radni sto je znatno svetlija i suptilnija u odnosu na ostatak enterijera. Drvena obloga pruža se od radnog dela i polica nagore preko plafona i na vizuelan način izdvaja zonu za spavanje od dela za rad ili igru.

 

Pogedajte kako izgleda i kutak za igru u ovoj crno-beloj kući koju će i roditelji i deca obožavati

 

 

5. Magična dečija soba

 

Još jedan divan i kreativan enterijer dizajnerke Lalović kreiran je sa idejom da soba za devojčice izgleda magično i sanovito.  Klasičan garderober, stilizovan je u oblik kućice ispod koga je krevet, a ovaj prostor pretvara u pravi maleni dečiji kutak. Zid oko radnog stola ukrašen je nalepnicama za u obliku planina i tufna koje simuliraju leteće balone. Ovo je savršena ideja za sve sobe manjih dimenzija koja će sadržati sve što je potrebno jednoj devojčici da u njoj uživa.