PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Crno bela kuća koju će i roditelji i deca obožavati

  • Objavljeno:
  • 25.3.2021

Vodimo vas u obilazak porodičnog doma koji na savršen način spaja zone namenjene odraslima i deci, i to u besprekorno dizajniranom crno-belom enterijeru.

 

Na prvi pogled, ova kuća strogih modernih linija i dekora u crno belim tonovima odaje izgled ozbiljnog životnog prostora. Međutim, pažljivijim razgledanjem monohromnog doma, uočićete brojne detalje koji oplemenjuju prostor, kao i kutke za zabavu u kojima uživaju podjednako i deca i odrasli.

 

Tamne površine zidova i plafona sudaraju se sa izrazito belim sekcijama koje reflektuju prirodnu svetlost. Cela površina dnevne zone podeljena je na te dve kontrastne površine.

 

 

Zahvaljujući tamnom nameštaju i plafonu, prostor ove zone prijatno i ušuškano uprkos velikoj površini i duploj visini prostorije.

 

Moderan kamin zastakljen sa tri strane krasi suprotni zid sobe. Drvo za ogrev poslužilo je kao dekorativan element, smešten ispod police za TV.

 

 

Na samo par koraka od svedene dnevne sobe nalazi se neočekivani prostor za igru i razonodu, koji nadgleda oslikani medved na zidu.

 

 

Suprotan zid, ofarban crnom bojom za table, nudi prostor za kreativno izražavanje. Tu je smešten i kutak za čitanje, dok su stepenice ujedno poslužile kao police za knjige.

 

 

Crno-bela tema nastavlja se i na drugom kraju dnevne zone, gde su smeštene minimalistička kuhinja i trpezarija. Nameštaj i visilice u crnoj boji razbijaju belinu trpezarije, dok slika sa motivom medveda unosi dinamiku u prostor. 

 

 

Nasuprot svetle trpezarije nalazi se tamna kuhinja u kojoj do izražaja dolazi kontrast između materijala: hladnog metala koji je odabran za ostrvo i police, i toplog drveta od kojeg su izrađeni kuhinjski ormari.

 

 

U glavnoj spavaćoj sobi, veliki print na zidu unosi element zelenila u neutralnu paletu boja. Kožna fotelja sa tabureom i unikatni noćni stočići u zemljanim tonovima skladno se uklapaju uz tople nijanse drveta na podu.

 

 

Besprekorno uređena soba dizajnirana je tako da pruži odmor za dušu i telo.

 

 

Uz spavaću sobu pripojeno je kupatilo čiji dizajn odslikava izgled glavne prostorije. Harmonija između ova dva prostora postignuta je odabirom iste palete boja i materijala.

 

 

U velikom ogledalu reflektuju se moderne visilice i plafonski reflektori u mat crnoj boji.

 

 

Dečija soba zadržava crno-belu paletu, uz poneki predmet u intenzivnoj boji. Dezeni i teksture oplemenjuju prostor, poput pletenih prekrivača i tepiha i diskretne tufnaste posteljine.

 

 

Zidovi su dekorisani, ali skladno i nenametljivo. Čak je i nijansa drveta od kog su izrađeni pod, police i sto, znatno svetlija i suptilnija u odnosu na ostatak enterijera.

 

 

Drvena obloga pruža se od radnog dela i polica nagore preko plafona, i na vizuelan način izdvaja zonu za rad i spavanje od dela za igru.

 

 

Za dečije kupatilo odabrane su pločice razigranog dezena u nijansama zelene boje koje prekrivaju zid iza kade, dok su za preostale površine odabrane neutralne boje.

 

 

Ugradni garderoberi u hodniku nude dovoljno prostora za odlaganje garderobe i kućnih predmeta. Jednostavna crna vrata i ogledala skrivaju stvari od pogleda i čine ulazni deo stana urednim.

 

 

I spoljašnji deo kuće potvrđuje da je ovo dom namenjen porodici. Ispod velike nadstrešnice nalazi se prostor opremljen je outdoor kuhinjom i trpezarijom, u kojem se članovi okupljaju, druže i obeduju zajedno tokom toplih meseci. 

SHOP THE LOOK: crne visilice, kožna fotelja, garnitura, tapete za dečje sobe.

 

 

Projekat: Studio Home Design