PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

5 sjajnih soba u kojima će svaki dečak uživati

  • Objavljeno:
  • 21.7.2021

Posteljina sa superherojima i hrpa igračaka nisu jedine stvari koje možete iskoristiti kako bi kreirali dečačku sobu. Od neutralnih do izuzetno smelih enterijera, ističemo 5 najkreativnijih soba sa elementima koji će oduševiti svakog dečaka.

 

Dizajn spavaće sobe za dečake uvek dolazi sa svojim izazovima. Iako možda smatrate da su posteljina sa superherojima i hrpa igračaka jedina stvar koju možete uneti u prostor kako bi kreirali dečački enterijer, postoje puno različitih načina kako možete iskoristiti i druge elemente i pretvoriti sobu u pravi dečački raj. Od smelih tapeta do kreativnog oblikovanja nameštaja predstavljamo vam pet soba sa dizajnerskim idejama koje će oduševiti sve u kući a ponajviše dečake.

 

1. Svemirski brod u dečijoj sobi

 

Dobro došli u budućnost. Ova zanimljiva dečija soba za tematikom svemira kreacija je talentovane dizajnerke Anastasije Lukašove, koja je umesto tradicionalnih crteža raketa i planeta, prenela pravi osećaj kako je boraviti u svemirskom brodu iz filmova naučne fantastike.

 

Ovo je postigla pažljivim pozicioniranjem LED traka koje se protežu celom dužinom plafona i nastavljaju se na zid. Električnom plavom bojom naglašen je digitalni osvrt, dok su zidovi sa druge strane, kao i garderober ostavljeni u beloj boji kako bi asocirali na čiste prostorije futurističkih svemirskih brodova.

 

Tepih Zoe Sool brenda GAN, Enviro DesignConceptStore

 

 


Povezane vesti:

5 kreativnih soba sa stilom koje će svaka devojčica obožavati


 

2. Više prostora, više sreće

 

Svakom detetu potrebna je sloboda i što veći prostor gde mogu izraziti svoju kreativnost i bezbedno se igrati. Stoga krevet koji se sakriva u zidu može biti pravo rešenje za sve dečije sobe, ali i posebno za male u kojima borave dečaci avanturističkog duha i želje za neprekidnom igrom.

 

Dizajnerka Anastasija je još jednom pokazala svoje umeće dizajnirajući multifunkcionalan element u vidu ugradnog kreveta, koji kad se podigne predstavlja zid-tablu kako bi mališani u toku dana mogli da crtaju, pišu i uče na zanimljiv način, ali takođe oslobađa dovoljno prostora za druge zabavne aktivnosti.

 

 

 

3. Mint snovi

 

Lako poput bezbrižnog sna, ovaj enterijer sobe predstavlja pravu oazu za sve mališane mirnog duha. Artem Babayants Architects studio je za kreaciju ove sobe pošao od premise da dizajn dečijih soba ne mora biti preterano detinjast. Imajte u vidu da se želje i ukus vašeg deteta stalno menjaju i razvijaju, stoga ova dečija soba daje dovoljno prostora da samo dete odluči sa kojim stilom želi da nastavi kad malo odraste.

 

 

4. Šareni enterijer za energičnost

 

Ova vibrantna soba idealna je za malo starije dečake kojima će dati puno energije za sve buduće podvige u životu. Inspiraciju za ovaj enterijer dizajnerka Anastasija je pronašla u američkoj urbanoj pop kulturi – umetnosti koja je postala kultna i inspiriše dečije enterijere širom sveta. Zidna tapeta sa živopisnim detaljima predstavlja glavnu zvezdu ove dečije sobe, ali ono što takođe mami pogled jeste i kreativno osmišljena polica za knjige koja po potrebi i želji može menjati raspored i oblik jednostavnim pomeranjem dasaka.

 

Sobu ukrašava ručno tkani tepih BANDAS od kompanije GAN, Enviro DesignConceptStore

 

 

Modularni element garniture koji se može pretvoriti u dvosed

 

5. Soba za braću

 

Zajedničke sobe mogu pomoći braći da se nauče da dele stvari među sobom, ali i da ojačaju svoju povezanost, stoga za ovakvu sobu važno dobro razmisliti o tome kako je kreirati da bude što zabavnija.

 

U tome je uspeo studio "Pilastro" kreirajući sobu za dva brata u jednoj kući u Beogradu. Ova soba je pametno dizajnirana imajući u vidu funkcionalnost kao i dovoljno prostora za dečake. Ono što je čini posebno jeste ručno rađeni krevet na sprat u kombinaciji sa kutakom za čitanje u obliku kućice i prostorom za skladištenje knjiga i igračaka. Kao dodatni element čini ugradna rasveta na plafonu čija se svetlost može adaptirati po potrebi, kako ne bi bila jaka za dečije oči.

 

 

Saznajte kako izgleda enterijer ove plave kuće za porodicu iz Beograda

 

Bonus ideja: Razigrana soba sa mezaninom

 

Kao još jedna ideja za aktivnije dečake predstavljamo i sobu sa mezaninom koja nudi pregršt opcija za igru. Zid je ofarban crnom bojom za tablu i predstavlja potreban prostor za kreativno izražavanje deteta. Tu su smešteni dva kutka za čitanje, dok stepenice koje vode do kreveta ujedno služe i kao police za knjige ili odlaganje igračaka. Deo poda mezanina je isečen i na tom mestu pričvršćena je sigurnosna mreža kako bi se priredilo avanturističnije mesto za leškarenje.

 

 

Prostor za razonodu nadgleda ručno oslikan medved na zidu