PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Plava kuća za mladu porodicu iz Beograda

  • Objavljeno:
  • 10.9.2020

Ovaj moderan enterijer kroz koji se provlače prirodni materijali i tonovi plave boje koja je obeležila 2020. godinu, ovenčan je BigSEE nagradom za dizajn enterijera koja se dodeljuje najuspešnijim projektima iz Jugoistočne Evrope.

 

Autor projekta, studio "Pilastro" koji vode dizajneri Natalija Jovanovic i Predrag Maksic, dizajnirao je unutrašnjost Plave kuće u Beogradu tako da odgovori na prohteve mlade porodice sa decom i pruži im potpuni komfor i uživanje u novom domu.

 

 

Prostrana kuća obuhvata ukupno 500 kvadrata, raspoređenih na tri nivoa – prizemlje i dva sprata.

 

Jedna od glavnih karakteristika doma je odlična organizacija prostora, pa se tako na prizemnom nivou kuće, sa direktnim izlazom u dvorište, nalazi moderno uređena kuhinja otvorenog tipa sa kuhinjskim ostrvom i ugrađenim frižiderom za vino.

 

 

U okviru istog prostora nalazi se trpezarija sa velikim mermernim trpezarijskim stolom, idealan prostor za okupljanja sa porodicom i prijateljima.

 

 

Prirodni materijali čine najupečatljiviji element dizajna enterijera Plave kuće. Drvene grede krase plafon dnevne zone, a ovaj materijal obilno je korišćen i na zidovima i podovima drugih prostorija kuće.

 

Poprečne grede dele veliku površinu plafona i evociraju tradicionalan pristup dizajnu, ali u modernoj interpretaciji.

 

 

Naročitu lepotu i eleganciju prostoru pruža upotreba mermera, koji se takođe može videti na različitim elementima enterijera – od zidova u trpezariji i kuhinji, preko trpezarijskog stola, do kamina u dnevnom boravku.

 

Skladnu paletu neutralnih i zemljanih tonova razbijaju akcentovani detalji mahom u plavoj i žutoj boji.

 

 

Do ulaznih vrata u prizemlju nalazi se dnevna soba, koju krasi raskošni kamin popločan mermerom. Prostorija je upotpunjena velikom bibliotekom i zaklonjenom radnom sobom.

 

 

Sprat je rezervisan za glavnu spavaću sobu na koju se nadovezuju prohodni garderober i privatno kupatilo. Na ovom nivou nalazi se i dečija soba za dva dečaka, sa specijalno dizajniranim krevetom na sprat koji sadrži i kutak za čitanje i dosta prostora za skladištenje knjiga i igračaka.

 

 

Na poslednjem spratu nalaze se još dve spavaće sobe koje su namenjene za dečake kada porastu.

Još jedna interesantna karakteristika kuće je to što sadrži čak pet kupatila, pažljivo dizajniranih, u skladu sa ostatkom kuće.

 

 

Foto: Vladimir Popović