PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Duh mediterana u luksuznom stanu na Novom Beogradu

  • Objavljeno:
  • 15.7.2022

Duh mediterana i dalekih putovanja oseća se u atmosferi ovog udobnog, luksuznog  stana na Novom Beogradu u Sakura parku, dizajniranog prema ličnim afininetima vlasnika, a uz opčinjenost jahtama i jedrilicama koju deli sa arhitektom.

 

Kao izdvojeno ostrvo u urbanoj džungli, ovo je stan u kom se pronalazi mir, usporava ritam i uživa u trenutku. Sve ide u prilog tome – pastelni kolorit, prirodni materijali i decentna rasveta. Projektant unutrašnje arhitekture i doktor umetnosti, Ana Vuković, autorka ovog projekta, znalački se poigrala različitim elementima enterijera da bi stvorila ambijent koji bi mogao se nalazi u potpuno različitim delovima sveta.

 

Funkcionalan prostor kao preduslov za komfor

 

Na približno 100 metara kvadratnih, smeštene su međusobno povezane kuhinja, trpezarija i dnevni boravak, koji se u letnjem periodu spajaju sa terasom i na taj se dobija proširena dnevna zona.

 

Terasa sa drvenim dekingom, kao proširenje dnevne zone

 

Zona za odmor se sastoji od tri spavaće sobe i dva kupatila, a najveća tj. glavna spavaća soba ima  svoje zasebno kupatilo.

 

Luksuzno kupatilo sa granitnom keramikom

 

U svim kupatilima je postavljena granitna keramika, dok je kupatilski nameštaj kombinacija farbanog medijapana i gornjih kvarcnih ploča. Osim ogledala opremljenog LED svetlom, specifični mesingani detalji ovih prostorija su okov na nameštaju i karakteristične visilice

 

Okruglo ogledalo i lavabo, prati odgovarajuće dizajnirana LED rasveta

 

Što se tiče najviše zastupljenog kolorita koji je korišćen u ovim zonama, on je neutralan, a naglašavaju ga detalji intenzivnijeg kolorita komada nameštaja kao i tapeta. Pastelnost  tonova delimično razbija tekstura frontova na komodama ili plakarima jer tu možemo videti specifičnu obradu u vidu kanelura koje svojom dubinom i igrom senki razigravaju  umirujuće nijanse boja.

Master spavaća soba, sa staklenim garderoberom i zasebnim kupatilom

 

Dnevna zona – otvoreni prostor za okupljanje

 

Open space koncept primenjen u dnevnoj zoni stana obezbedio je dovoljno mesta za druženje, okupljanje i sve uobičajene dnevne aktivnosti.

Pažnju privlači luksuzno kuhinjsko ostrvo  sa grejnom pločom i aspiratorom u istom nivou, koje nas svojim oblikom i obradom podseća na priču o moru i jahti 

 

Kompaktna kuhinja sa hedonističkim detaljima

 


Srodne teme:

Mediteranski enterijer sa mirisom mora

Luksuzni enterijer za porodični penthouse u novogradnji


 

Odmah uz kuhinjsko ostrvo, kao logičan nastavak, smešten je prostran trpezarijski sto sa stolicama u tirkizno plavoj boji, koje upotpunjuju i duh mediterana  

A to je bio i jedan od glavnih zahteva klijenta koji je dugi niz godina proveo živeći na moru, pa je svoje zamisli i ideje predočio arh. Vuković. U određenim segmentima enterijera i kroz specifičnu obradu površina  i dizajn nameštaja, prenesena je  naklonost ka dizajnu jahti i jedrilica, što se može primetiti u obradi kuhinjskog ostrva, na frontovima kuhinje, u dizajnu tv komode i zida.


Celinu kuhinjskog i trpezarijskog prostora povezuje linijska LED rasveta

 

Treća važna tačka dnevne zone je prostor za sedenje, dnevna soba sa udobnom garniturom naspram koje su postavljeni kamin i televizor, na razigranoj podlozi od drvenih letvica 

 

Drvene letvice i kanelure detalji su koji razigravaju ambijent

 

Relaksirajući open space prostor akcentovan plavom bojom

 

Luksuz koji izlazi i napolje

 

Dizajnersko oblikovanje enterijera nije se završilo unutar zidova ovog stana. Prostrana terasa koja se nadovezuje na unutrašnji prostor, idealna je za uređenje intimnog prostora na otvorenom. Pod je pokriven dekingom sa drvenom teksturom, koji je odličan nastavak luksuznog hrastovog parketa, korištenog u stanu. 

 

Mediteranska oaza na terasi Sakura Parka

 

Nameštaj je sa drvenom konstrukcijom, u boji peska, tu je i nezaobilazna ljuljaška za terasu, a čitavu atmosferu upotpunjuju karakteristične mediteranske biljke.

 

Stručno uređenje enterijera, vođeno afinitetima vlasnika, uz upotrebu kvalitetnih i atraktivnih materijala, dobru organizaciju i pažljivo uklapanje detalja dali su za rezultat stan koji je pravo moderno utočište i ambijent za život i uživanje.

Osnova stana

 

Tekst: Jelena Dimitrijevic, redakcija Kuće Stil

Foto: autorka projekta