PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kreativna reciklaža: Transformišite drvene gajbice u fantastičan nameštaj

  • Objavljeno:
  • 18.6.2015

Kreativnom reciklažom možete urediti svoj dom i vrt unikatnim komadima nameštaja i pri tom se zabaviti i uštedeti novac. Pogledajte šta sve možete napraviti od starih drvenih gajbica.

 

Drvene gajbice i kutije možete transformisati u fantastične komade nameštaja. Ukoliko ste planirali da kupite novu policu, sto, tabure ili cipelarnik, pogledajte oko sebe, možda ih možete napraviti i sami. Potrebno je samo da sakupite gajbice za voće i povrće. Pitajte prodavce u piljarnici ili na pijaci da vam ih ostave nakon što prodaju svoje proizvode. Možete ih i kupiti u specijalizovanim prodavnicama ili na stovarištima po veoma povoljnim cenama.

 

Stare gajbice mogu se iskoristiti na mnogo načina. Ali pre nego što počnete sa kreativnim radom, dobro ih očistite, premažite zaštitnim lakom za drvo i potom ofarbajte u željenoj boji. U zavisnosti od toga šta želite na napravite možda će vam biti potrebni i dodatni elementi, poput točkića, nogara, tekstila, sunđera, kanapa... I njih možete reciklirati i preuzeti sa starog nameštaja, što će vašem novom komadu dati poseban šarm.

 

Predstavljamo vam kreativne i praktične ideje u našoj foto-galeriji – inspirišite se, eksperimentišite, dobro se zabavite i napravite unikatan nameštaj kojim ne samo da ćete osvežiti svoj dom ili vrt, već ga učiniti jedinstvenim.

 

 

 

Pogledajte i kako da od drvenih paleta napravite zanimljive komade nameštaja. Takođe, možete reciklirati i stare automobilske gume, plastične flaše, pa čak i kofere i svoj dom ulepšati novim dekorativnim elementima.

 

Foto: Flickr.com