PRIJAVA ZA NEWSLETTER:


Mobilna kućica i kancelarija za rad u prirodi

  • Objavljeno:
  • 26.6.2022

Uz sve izraženiju potrebu čoveka da se približi prirodi i home office trend, nastaju brojna inovativna rešenja koja objedinjuju ove zahteve. Jedno od njih je i mobilna kućica - kancelarija Koto Cabin, interesantan prostor za rad u prirodi.

 

Ovaj multifunkcionalni prostor umetničkog izraza, nastao je u saradnji britanskog Koto studija, koji se bavi projektovanjem i izradom prefabrikovanih, modularnih objekata – kabina, i galerije New Art Centre, u kojoj je Koto Cabin postavljena uz radove vrhunskih skulptora i konceptualnih umetnika.

 

Mobilna kućica  sa pogledom na prirodu

 

Po rečima Koto dizajnera, početna ideja je bila da se promeni vizija radnog prostora, koja podrazumeva klasičnu kancelariju. Kreirali su inspirativan prostor, koji uz direktan pristup prirodi, korisniku daje i potrebnu privatnost. Tako je nastala prva serija modularnih kabina, predviđenih za rad, meditaciju, kontemplaciju, povezivanje sa prirodom.

 

Fasada od paljenog drveta carbon neutralnog objekta

 

Proizvodnja Koto Kabina je modularna, prilagodljive veličine i rasporeda, tako da se može uklopiti u različita okruženja i potrebe. Zamišljena kao nastanjiva jedinica u okruženju prirode ili umetničkih dela, ona predstavlja sigurno mesto, sklonište, za vreme provedeno sa sobom. Ušuškanost u maleni prostor, miris drveta i svetlost koja se lomi pod različitim uglovima, dodatno pojačavaju taj osećaj mira i zaštićenosti.

 

Lični prostor za rad, odmor i meditaciju

 

Koto Cabin ima upečatljivu elegantnu i funkcionalnu skulpturalnu geometrijsku formu sa jednom velikom staklenom površinom koja uokviruje pogled na prirodni ambijent. Konstrukcija je kompletno drvena, materijali prirodni i karbon neutralni.

 


Inspiraciju za prostor za rad u prirodi možete naći i :

Najpoželjnija kancelarija na svetu: Savršena 4m² za rad u vašem dvorištu

Perfektno osmišljena nadogradnja porodične kuće


 

 

Poziv na uživanje u lepoti trenutka

 

Fasada od paljenog drveta, po ugledu na drevnu japansku tehniku zaštite drveta, vizuelno je dominantna karakteristika. Svojom teksturom naglašava sklad sa prirodom, a upečatljiva crna boja ističe njenu individualnost i umetničku formu. Dizajneri su je povezali sa japanskom Wabi Sabi filozofijom, fokusiranom na prihvatanje prolazne prirode života i lepote nesavršenosti, kao pravi odgovor na današnji užurbani tempo i opsednutost perfekcionizmom.

 

 

Tekst: Jelena Tasovac Ranković, Kuća Stil

Fotografije: Koto, by Edvinas Bruzas