PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Luksuzne eko kućice: poziv za glamping pod kupolom, u zagrljaju šume (PLAN)

  • Objavljeno:
  • 1.9.2023

Luksuzno kampovanje, odnosno glamping, pravo je ime za ove komforne eko kućice sa romantičnom kupolom i predivnim pogledom na okolnu šumu. Udoban enterijer i mini spa centar na drvenoj terasi, omogućavaju potpuno opuštanje u zagrljaju sa prirodom. 

 

Dômes Charlevoix je koncept luksuznog eko smeštaja za sve četiri sezonekojise nalazi u blizini grada Kvebek u Kanadi, a urađen je prema projektu Bourgeois / Lechasseur architects. Vođeni željom da kreiraju inovativne projekte, pritom prilagođene korisnicima, pristup arhitekata Bourgeois/Lechasseur vodi ka savremenoj arhitekturi, realističnoj i osećajnoj, inspirisanoj ključnim karakteristikama pejzaža. 

 

 

Tri kupole luksuznih eko kućica savršeno su uklopljene u šumski pejzaž 

 

 

U prvoj fazi većeg turističkog projekta, u šumskom ambijentu, izgrađene su tri kupole, koje se harmonično uklapaju u pejzaž.  Svaka od njih se nalazi na planinskim obroncima i savršeno je integrisana u okruženje.

 

 

Do eko kupola se može doći stazom kroz šumusa zajedničkog parkinga na ulazu. Kupole su postavljene na drvene platforme na kojima se nalazi i mini spa centar, sa pogledom na prirodno okruženje.  

 

 

Komforan enterijer i mini spa centar, za luksuzno kampovanje u prirodi 

 

Prozori okrenuti prema jugu pružaju predivan pogled na reku St. Lavrence i maksimalno koriste prirodno svetlo. 

 

 

Blistav betonski pod, ponegde pokriven eko krznom, daje dodir udobnosti i pomaže u održavanju ujednačene temperature unutar kupola.

 

 


Pogledajte i:

Buđenje pod kupolom kućice na drvetu u prašumi Kostarike, za prave ljubitelje prirode

Putovanja za avanturiste: Kampovanje pod zvezdama u pustinji Jordana, na mestu snimanja filma Ratovi zvezda


 

Sivo platno šatora i kamin stvaraju toplu i prijatnu atmosferu.  

U centralnom delu je postavljen crni aerodinamičan servisni prostor, a u tom volumenu su skriveni kuhinja, glavni krevet i kupatilo sa tušem. 

 

 

Iznad ovog prostora, nalazi se još jedan krevet, do kog se dolazi drvenim stepenicama.

 

 

Ušuškane u prirodi, nenametljive a veoma komforne, ove eko kućice su pravi poziv da se doživi luksuz u planini, u skladu sa prirodom u svim njenim oblicima. 

 

 

PLAN

 

 

 

Projekat: Bourgeois / Lechasseur architects 

Fotografije: Maxime Valsan 

Tekst: Redakcija Kuće stil