PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Buđenje pod kupolom kućice na drvetu u prašumi Kostarike, za prave ljubitelje prirode

  • Objavljeno:
  • 13.10.2022

U kišnoj prašumi Kostarike, među krošnjama drveća, smeštena je kućica sa neobičnom kupolom koja pruža jedinstven doživljaj neverovatnog okruženja, pravim ljubiteljima prirode.

 

Kostarika - bogata obala, zemlja je aktivnih vulkana, kišnih šuma, peščanih plaža i neverovatno bogatog biljnog i životinjskog sveta. Zahvaljujući tome, ekonomija ove  zemlje se velikim delom oslanja na ekoturizam a karakteristično je i izuzetno zalaganje vlade za očuvanje prirode i nastojanje da postanu prva zemlja na svetu sa nultom emisijom ugljenika.

 

Monteverde, na španskom zelena planina, kanton je u provinciji Puntarenas, poznat po Cloud Forests, kišnim, odnosno oblačnim šumama.Na oko 1400m nadmorske visine, biodiverzitet je impresivan i privlači sve veći broj turista koji dolaze da vide netaknuto stanište brojnih biljnih i životinjskih vrsta, od kojih su neke endemske, a neke u izumiranju.

 

Kućica, kao gnezdo u krošnjama drveća

 

Prilaz, kao i najbolji pogled, na ovo bogatstvo posetiocima je omogućen atraktivnim visećim mostovimapo kojima je Monteverde poznat.

Zamislite onda tu privilegiju buđenja u svojoj kućici na drvetu na obodu prašume!

 


Pogledajte i:

Eko kuće: Kako opasno mesto pretvoriti u turističku oazu 

Bajkovite porodične kućice u zagrljaju džungle 


 

Naturave je jedinstvena koliba koja pruža iskustvo boravka među krošnjama drveća. Boravak u ovoj nesvakidašnjoj kući u prirodi donosi uživanje u pevanju ptica, razgledanju porodica majmuna u šetnji ili jednostavnom ispijanju kafe u miru Monteverdea. Sasvim je uobičajeno da goste na terasi dočekaju lenjivci ili detlići. 

 

Terasa sa jedinstvenim pogledom na zalaske sunca u prašume

 

U samoj šumi, nije neuobičajeno uočiti jaguara ili pumu, uz druge tropske životinje kao što su majmuni, lenjivci, veliki broj žaba, preko 500 vrsta ptica i nebrojeno mnogo leptira i insekata. Definitivno, odredište na koje se ne ide bez dobrog dvogleda.

 

Kutak za relaksaciju

 

Na donjem nivou kućice nalazi se ulaz, prostor za opuštanje okružen prirodom, trpezarijski sto i kupatilo. 

 

Krevet pod kupolom, napravljenoj od lokalnog drveta

 

Spiralnim stepenicama penje se na gornji nivo, u udobnu sobu unutar kupole napravljene od lokalnog drveta. Iz sobe se izlazi na impresivan balkon sa pogledom na planine i neverovatne zalaske sunca.

 

Na korak od tropske prašume

 

 

Tekst: redakcija Kuće Stil

Fotografije: Naturave, Airbnb