PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Najlepše kuće i enterijeri, kao iz zimske bajke

  • Objavljeno:
  • 29.12.2022

Bajkovite planinske kuće, tople i ušuškane, sa čarobnim pogledom na snežne pejzaže, pravi su zimski san. Donosimo vam izbor najlepših planinskih kuća i enterijera, koje ste vi odabrali najvećim brojem pregleda na našem portalu. Uživajte u ovim fantastičnim prizorima!

 

1. Bajkovita kuća u švajcarskim Alpima, koja krije enterijer nesvakidašnje lepote

 

 

Rekonstrukcija stare kuće, nazvane Zuoz Patrizierhaus, u živopisnom mestu na jugu švajcarskih planina, u blizini Sent Morica, ispunjava sve zamisli o bajkovitoj planinskoj kući - toplina drveta, sofisticirane tkanine, vatra u kaminu, pogled kroz prozor na snežne predele.

 

Na 500 metara kvadratnih unutrašnjeg prostora smešteno je sve što je potrebno za idealan odmor, druženje i uživanje. Enterijer je vešta kombinacija klasičnog alpskog stila i modernog luksuza, u toplim tonovima drveta i smaragdno zelene, sa izuzetnim dizajnerskim komadima nameštaja. Pogledajte ovde  kako sve to, u savršenom skladu, izgleda.

 

Projekat: Kuchel Architects

 

2. Planinska lepotica u Sloveniji ,koja je dobila titulu najlepšeg zdanja

 

 

The Wooden House, brvnara jednostavnog naziva ali ne i običnog dizajna, ponela je titulu najboljeg zdanja izgrađenog od drveta u Sloveniji. Smeštena u regiji Kanji Dol, u mirnom krajoliku okruženom brdima, kućica je dizajnirana tako da pruži vlasnicima relaksirajuće utočište koje će ih približiti prirodi.

 

Pogledajte ovde kako izgleda ova savršeno dizajnirana drvena vikendica, koja briše barijeru između enterijera i prirodnog okruženja.

 

Projekat: Studio Pikaplus

 

3. Jedinstvena planinska  kuća fantastičnih prizora 

 

 

Ova moderna kuća smeštena je na samom severu Norveške, na prirodnoj zaravni sa koje se pruža očaravajući pogled na gotovo sve strane i iz svake prostorije kuće. Koristeći nagib zemljišta, površina od 200 kvadratnih metara podeljena je na dva nejednaka dela, veći objekat za spavaću, a manji za dnevnu zonu. Zavirite u fantastičan enterijer i još bolji pogled iz ove neobične kuće ovde 

 

Projekat: Stinessen Arkitektur

 

4Zimska idila u planinsko elegantnom enterijeru 

 

 

U očaravajućem švajcarskom selu, sa magičnim pogledom na jezero i planinu, izgrađena je moderna kuća čiji enterijer ne samo što doprinosi osećaju zimske idile već i redefiniše odnos između istočnjačkog i zapadnog stila uređenja doma. Potpuno neuobičajeno korišćenje drveta za fasadu u ovim predelima, kao i luksuzni enterijer koji potencira prirodne materijale, pogledajte ovde 

 

Projekat: Kuchel Architects

 

5. Planinska vila koja krije čaroban enterijer

 

 

Na temeljima napuštene kuće iz sredine 19. veka, u mestu izuzetne lepote na severu Italije, izgrađena je izuzetno moderna  planinska kuća Messner, koja evocira duh starih vremena. Iza visoke drvene mreže, koja asocira na ambar, izranjaju neočekivane strukture, dve bronzane i jedna staklena kocka, najavljujući da se iza zidova krije kompleksna unutrašnjost. Pogledajte ovde ovu unikatnu, odvažnu, modernu i višestruko nagrađivanu kuću.

 

Projekat: Studio noa*

 

6.  Novo ruho planinske vile iz 30-ih godina prošlog veka 

 

 

Savršeno ukomponovane prirodne materijale koji u prostoru sa svih strana greju oko, telo i dušu, dok se kroz prozore naziru ledeni pejzaži nestvarne lepote, pogledajte ovde. Bilo da se u njima stalno boravi ili samo uživa u odmoru, čemu upravo služi "chalet", ništa ne može boravak učiniti prijatnijim, ušuškanijim i toplijim od materijala koji prirodno okružuju kuću – drveta i kamena.

 

Projekat: Amevet

 

Tekst: redakcija Kuće Stil