PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zavirite u luksuzan enterijer stana u Beogradu na vodi

  • Objavljeno:
  • 26.8.2021

U srcu ''Beograda na vodi'' kreiran je božanstven enterijer sa divnim pogledom ka reci Savi. Sa kvadraturom od 118m2 na raspolaganju arhitekte su iskombinovale luksuz sa komforom, ali to nije jedino što ovaj prostor čini posebnim.

 

Na 118m2, sa pogledom koji se proteže ka reci Savi, Spomen park logoru ''Staro gradište'' i kuli ''Ušće'', kreiran je enterijer u luksuznoj građevini ''Beograda na vodi'', a potpisuje ga arhitektonski studio ''Modelart Arhitekti''. Celokupna ideja iza dizajna bazirala se na stvaranju atraktivnog i komfornog prostora u kome će biti uživanje boraviti. 
 
Po rečima arhitekti, bilo je važno iskoristiti velelepan položaj stana i istaći prostor kroz luksuzno opremanje. Iz te težnje proizašao je odabir materijala i boja kod kojih dominiraju zlatne nijanse, mermer, koža i drvo. Kao specifičan koncept koji se prožima kroz ceo stan predstavlja osvetljenje, gde različite vrste rasvete pružaju sjaj koji stvara luksuznu atmosferu. Ono što ceo stan čini još posebnim jeste i akcenat na pažljivo odabranim komadima nameštaja. Svaki komad je autentičan po materijalu i sopstvenoj formi, a jedan deo nameštaja je rađen i po meri, što dodatno doprinosi kompletnosti ambijenta.

 

Shop the look: Klub sto sa tri okrugle ploče, Enviro DesignConceptStore

 

Sa ulaskom u stan, put se račva na dve strane: jedna strana vodi ka dnevnoj sobi, kuhinji i trpezariji otvorenog tipa, dok drugi deo sadrži tri spavaće sobe, dva kupatila i vešernicu. Kao iluziju zida u hodniku stavljene su drvene, stilski obrađene letvice koje doprinose luksuznom i modernom ugođaju u stanu, dok ogledalo doprinosi osećaju većeg prostora. 

 

 


Pročitajte još:

Urbana bajka XXI veka u srcu Beograda

Elegantan stan tenisera Filipa Krajinovića


 

Kuhinja predstavlja pravi spoj funkcionalnosti i jednostavne forme, a zadovoljava visoke standarde i poseduje dovoljno prostora za skladištenje posuđa. U produžetku se nalazi i trpezarijski sto od mermera koji naglašava luksuz u ovom delu stana. Dodatni dizajnerski element čini jedna plafonska rasveta sastavljena od nekoliko sfernih visilica, a kombinuje zlatni ton sa transparentnom strukturom. 

 

 

Na trpezariju se, kao otvoren koncept nadovezuje i dnevna soba sa jednim vezivnim elementom – police naglašene rasvetom.

 

 

Dnevna soba odaje osećaj prave umetničke galerije uz apstraktne slike koje su u savršenoj kompoziciji sa tepihom u istom stilu. Komfor je naglašen belom ugaonom, modularnom garniturom, dok klub sto od mermera i metala doprinosi osećaju luksuza.

 

Prozore ukrašava kombinacija zavese i draperija za optimalnu privatnost u domu

 


Pročitajte još:

Glamur malog prostora u Beogradu na vodi (DETALJAN PLAN)


 

Dizajn spavaćih soba se nadovezuje na ostatak stana. U jednoj spavaćoj sobi dominiraju sivi i pastelno pink tonovi, dok u drugoj preovladavaju zemljane boje. Od letvica koje ukrašavaju plafon, preko ogledala, do moderne rasvete tople nijanse žute boje postignut je osećaj luksuza, dok je komfor uveden upravo odabirom boja koje unose mir, ali i sa dizajnom kreveta širih razmera.

 

 

 

Plan stana

Još zanimljivih projekata koje je kreirao studio ’’Modelart Arhitekti’ pogledajte ovde.

 

Autori enterijera: J. Mitov, D. Mitov, S. Ćirić, N. Nasifović

Fotografije: Dušan Petković