PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Pariski šik u 35m²: Nova definicija luksuza u stanu na Monmartru

  • Objavljeno:
  • 13.12.2023

Transformacijom malog stana u pariskom potkrovlju stvoren je moderan ambijent umetničkog šarma. Kvalitetni materijali, efektni detalji i tapete, pažljivim uklapanjem i kombinovanjem, stvorili su funkcionalnu celinu, harmoničnog i nežnog senzibiliteta.

 

U svetski poznatoj umetničkoj i boemskoj četvrti na Monmartru, odakle se pruža nezaboravan pogled na ceo Pariz, na poslednjem spratu zgrade od istorijskog značaja, nalazi se ovaj mali, izuzetno šarmantan stan.

Za njegov šik izgled i stil koji nije određen ni jednom vremenskom epohom, već je oličenje pariskog doživljaja umetnosti, zaslužna je dizajnerka enterijera Mélodie Violet, vlasnica Imagine dizajn studija, specijalizovanog za visokokvalitetne, vanvremenske transformacije stambenih prostora.

 

 

Mali stan tranformisan je u umetnički ambijent pariskog šarma

 

Shop the look: sofa DOME unosi šarm i stil u svaki prostor

 

U prostoru od svega 35m² prvenstveno se vodilo računa o funkcionalnoj upotrebi prostora i maksimalnoj osvetljenosti. Proširenje na tavanski prostor otvorilo je zadivljujući pogled na parisko nebo, istovremeno poboljšavajući prirodnu svetlost.  Dodatna visina omogućila je i formiranje prostora za spavanje na galeriji iznad kuhinjskog bloka, pod belim kosinama krova istaknutim rustičnim drvenim gredama.

 

 

Izuzetan spoj umetnosti i dizajna, plilagođen savremenom stambenom prostoru, karakteristika je ovog živopisnog enterijera. Elegantna i udobna atmosfera dnevne sobe postignuta je upotrebom originalnog nameštaja, skulpturalne krem sofe, okruglih orahovih stočića i taburea rađenih po meri.
Glavni akcenat u prostoru je tapet, veličanstveni mural koji prikazuje toskanske predele Italije sa ženskom figurom, postavljen kao pozadina za biblioteke dizajnirane po meri.  Svojim toplim bojama i apstraktnim šarama, povezao je sve upotrebljene materijale, usmeravajući pogled ka kaminu kao mestu okupljanja.

 

Shop the look: dizajnerski klub stolovi elipsastog oblika 

 

      

Kvalitetne materijale prate tople boje, efektne tapete i elegantni detalji

 

Enterijer, nežan i senzualan, ističe se upotrebom visokokvalitetnih materijala. Drveni parket i suptilne, tople boje odražavaju ženstvenu i sofisticiranu estetiku. Po rečima autorke, svaki element, od tkanina do vintage komada, pažljivo je odabran kako bi naglasio jedinstvenost ambijenta.

 

Shop the look: PRINCE tabureti unose  dodatan šarm i originalnost u enterijer

 


Pogledajte i ove sjajne enterijere:

Novi početak u harmoniji renoviranog porodičnog stana u Njujorku

Moderan enterijer stana u potkrovlju sa fantastičnim pogledom i detaljma sa zanimljivih putovanja (PLAN)


 

Kuhinja je dizajnirana u čistom i funkcionalnom stilu, sa svetlim drvenim površinama koje odražavaju spoj rustičnog i savremenog. Na podu su pločice od mermera u bež i bakarnim bojama, delikatno obrubljene lajsnom od mesinga. Nežan i svetao zid ističe moderne elemente poput slavine od mesinga i otvorenih polica.

 

 

Trpezarija je uređena tako da bude topla i gostoljubiva, sa orahovim zidom i ogledalom sa zlatnim detaljima, uz decentnu retro rasvetu. Okrugli sto od travertina i tapacirana klupa rađena po meri stvaraju ušuškan prostor pun udobnosti, stila i originalnosti.

 

 

Kupatilo stana Montmartr je proslava nežnosti i elegancije. Pločice glatke teksture, u nijansama prljavo roze boje, stvaraju delikatno ženstvenu i umirujuću atmosferu. Mesingani detalji i dizajn umivaonika doprinose rafiniranosti i uravnoteženosti prostora.

 

 

Ovaj šarmantni mali stan  više je od mesta za stanovanje, on je jedinstveno iskustvo u srcu Pariza, gde je svaki detalj odraz originalnosti i elegancije koja se retko sreće u urbanim stambenim projektima.

 

 

Montmartre Appartement

Projekat: Imagine by Mélodie Violet
Fotografije: Julien Pépy
Tekst: Jelena Tasovac Ranković, Kuća stil