PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Novi početak u harmoniji renoviranog porodičnog stana u Njujorku

  • Objavljeno:
  • 31.5.2023

Nova faza života, za majku i tri ćerke, započela je renoviranjem porodičnog stana u elitnom delu Njujorka. Transformacija enterijera, kroz otvaranje i povezivanje prostora obojenog u tople tonove, od stana u predratnoj zgradi stvorila je harmoničan moderan dom.

 

U blizini Central Parka u Njujorku, u predratnoj zgradi iz 1938. godine, nalazi se ovaj porodični stan od 130 kvadratnih metara. Njegovo kompletno renoviranje vodio je Antonio Matrēs, arhitekta i dizajner enterijera, i njegov multidisciplinarni tim.

 

 

Renoviranje porodičnog stana za majku i tri ćerke

 

Pored tehničke zahtevnosti, ovo je bio i emotivno izazovan projekat, u kom je trebalo stvoriti harmoničan ambijent za novi početak porodice koja je izgubila svog člana, udoban i topao dom koji će predstavljati sigurno okruženje za njihove ćerke.

 

SHOP THE LOOK: Enviro stolovi od punog drveta 

 

Pristup arhitekata podrazumevao je očuvanje onoga što je kvalitetno u staroj gradnji, kao što su stabilna konstrukcija, funkcionalnost prostora i karakteristični detalji.

Prvi korak bio je otvaranje i povezivanje prostora u dnevnu zonu otvorenog plana i formiranje zasebnih spavaćih soba, koje će obezbediti svima potrebnu privatnost.

 

 

Aktuelne oble linije u opremanju enterijera ispraćene su kreativnom geometrijom pretapanja kruga i kvadrata na  dizajnerskom tepihu  PLY Yellow 

Ceo enterijer obiluje toplim, svetlim tonovima, mekim oblicima i teksturama, stvarajući atmosferu mirnog, ušuškanog doma.

 

Shop the look: visilice Asteria  čistog geometrijskog oblika u dve veličine

 

Drveni parket povezuje prostorije koje se nadovezuju jedna na drugu, opremljene drvenim nameštajem ravnih linija, rađenim po meri. Takođe, i karakteristične trpezarijske stolice osmišljene su i izvedene od strane dizajnerskog tima

 


 

Pogledajte i ove fantastične enterijere:

Odvažan, luksuzan crno beli enterijer stana u elitnom delu Njujorka 

Rešenje koje je obezbedilo dovoljno svetlosti i dodatni prostor u prelepom stanu u Moskvi (PLAN) 


 

 

Transformacija enterijera u udoban i moderan dom

 

Pažljivim dizajnerskim pristupom, postignut je maksimum upotrebljivosti postojećeg prostora. Vrata od poda do plafona i ugradna plafonska svetla, uticali su da stan izgleda prostranije i svetlije. Pločice napravljene specijalno za ovaj projekat, uparene su sa svetiljkama rađenim po narudžbini koje su ujedno i mala umetnička dela. 

 

 

Decentni umetnički detalji organskih oblika, savršeno su uklopljeni u svedeni, svetli enterijer.

 

 

Plan stana je reorganizovan, tako da je dobijena treća spavaća soba, sa zasebnim pristupom, koja može da posluži za smeštaj gostiju, ali i kao apartman sa dovoljno privatnosti za najstariju ćerku.

 

Besprekorno spajajući staro i novo, renoviranje je ovaj porodični stan prilagodilo užurbanom tempu njujorškog života, stvarajući od njega mirnu oazu za zaceljenje rana i punjenje energijom za nove početke.

 

 

1230pa apartment

Projekat: ANTONIO MATRĒS DESIGN

Fotografije: Sean litchfield

Tekst: Jelena Tasovac Ranković, Kuća stil