PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Moderno potkrovlje koje odiše pravim senzacijama

  • Objavljeno:
  • 12.8.2021

Predstavljamo vam enterijer potkrovlja koji je inspiraciju pronašao u senzibilitetu i osećanjima. Ovaj savremen stan otvorenog je koncepta, a u sebi krije mezanin sa jednom posebnom namenom.

 

Enterijer stana proteže se na 80m2, a potpisuje ga arhitekta Nildo Hose iz istoimenog studija koji ga je kreirao posebno za CASACOR izložbu u Sao Paolu. Razmišljajući o uticaju na njegov život i značenju rada na sebi, arhitekta je shvatio da uloga jednog doma treba da podstiče senzacije koje su odgovorne za pružanje unutrašnjeg mira ali i prijatno okruženje za socijalizaciju. Štaviše, arhitekta je imao na umu da jedan enterijer treba da odražava nove navike prisutne u savremenom, svakodnevnom životu i podstiče ljudsku interakciju.

 

 

Polazeći od ovog izgleda, Nildo je od potkrovlja kreirao efektan prostor dobrodošlice koji nudi udobnost kroz čula sa različitim teksturama nameštaja – od mermera, kamenih stočića pa sve do plišane tkanine za nameštaj i ručno thanih tepiha.

 

Uprkos tome što je ceo stan zamiljen kao prostor otvorenog koncepta i vizuelno je integrisan, ipak je podeljen na tri boravišne zone sa primarnim funkcijama: obedovanje, društvena zona i intimna. Zajednička tačka među prostorima je hrastovina, koja je postavljena kako na podu, tako i na zidu i plafonu, a na taj način je pojačao osećaj dobrodošlice i toplinu doma.

 

Modularna ugaona garnitura daje prostoru veću funkcionalnost i reznovrsnost rasporeda

 


Povezane vesti:

10 sjajnih načina da kreirate dom koji opušta i unosi mir
Estetika zelene oaze enterijera na Novom Beogradu


 

Kuhinjski deo čine elementi koji se protežu celom dužinom zida, dug skoro pet metara. Umesto standardnih kuhinjskih pločica, arhitekta se odlučio na panele od pleksiglasa iza kojih se nalazi LED rasveta. Lica ormarića, sa druge strane, napravljeni su od polimera u kombinaciji sa česticama bakra, rezultirajući premazom otpornim na koroziju i udarce, a odaje dodir sofisticiranosti u prostoru.

 

Tapacirane trpezarijske stolice sa rukonaslonom reflektuju komfor

 

Trpezarijski deo krasi multifunkcionalni sto od organske bele smole, koji je studio dizajnirao posebno za ovaj projekat. Jedna strana stola služi da obedovanje, dok drugi deo ima funkciju šanka.

 

Visilice sa delikatnim dizajnom možete pronaći u Enviro DesignConceptStore

 

Zona za obedovanje pored standardnog trpezarijskog i kuhinjskog dela, sadrži i inovativni deo za piće i čitanje, koji je ukomponovan u mermerni okvir i nalazi se na ulazu u ovu zonu. Ostatak prostora, iznad okvira krase crno-bele slike savremenog izraza. 

 

 

Dnevna soba je napravljena kao idealno mesto za ugodno druženje i interakciju. Trosed, visoke fotelje, lampa i mermerni klub sto pojačavaju i formiraju kosmopolitski dekor, dok se sa upotrebom panela na zidu postiže lakoća u prostoru.

 

 


Pročitajte još:

Inspiracija za potkrovlje: Umetnički enterijer stana u Litvaniji (DETALJAN PLAN)


 

Prostor za spavanje i kupatilo nalaze se unutar velike mezaninske kutije, ispred dnevne sobe. Ovaj mezanin na svom vrhu nudi prostor za meditaciju i malu kućnu baštu, koja je postala prioritet u enterijerima širom sveta kako bi se čovek u urbanoj sredini više povezao sa prirodom.

 

 

Iako male kvadrature, kupatilo sadrži sve funkcionalne elemente koji su potrebni za život. Arhitekta je u ovome uspeo kombinujući sanitarije na takav način da element sadrži dve česme – jedna za lavabo, a druga za kadu, koji su postavljeni u L formaciji.

 

 

Razvoj ovog projekta imao je za cilj sagledavanje novog načina korišćenja prostora i novih navika u svakodnevnom životu savremenog pojedinca. Dodatna želja arhitekte bila je i da se stimulišu međuljudski odnosi kroz okruženja koja doprinose blagostanju, stvarajući atmosferu pravog doma.

 

Plan stana

Autori projekta: Nildo Hose