PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Estetika zelene oaze enterijera na Novom Beogradu

  • Objavljeno:
  • 15.7.2021

U neposrednoj blizini Zemunskog keja kreiran je enterijer stana sa jednom posebnom ulogom, a predstavlja sjajno rešenje kako za sve stanove do 60m2, tako i za sve ljubitelje zelenila i prirode u urbanoj sredini.

 

Nazvan ’’Apartman B’’, ovaj stan se nalazi u jednom od najatraktivnijih delova Novog Beograda, u neposrednoj blizini Zemunskog keja, divnog šetališta uz desnu obalu Dunava. Prostire se na 60 m2, a namenjen je kao izložbeni prostor jedne prodavnice nameštaja. Ceo enterijer stana fokusira se na savremeni životni prostor sa akcentom na prirodu, što su savršeno kreirale i sprovele u delo talentovane arhitekte iz studija AUTORI.

 

Da bi se dobio savremeni i prozračni prostor otvorenog plana, postojeća struktura stana morala je biti promenjena. Uklanjanjem zidova stvorena je dnevna soba, na koju se nadovezuje kompaktna kuhinja sa trpezarijom.

 

 

Kako bi ste dostigao urbani stil primenjena je minimalistička paleta materijala u obliku čistih, belih zidnih površina i mikrocementnog poda. Ovi materijali i tonovi imali su za svrhu da istaknu različite elemente enterijera u stanu poput maslinastog troseda i fotelje organskih oblika, drvenih kuhinjskih elemenata kao i crnih detalja u vidu TV komode, klub stola i plafonskog luster-ventilatora.

 

 

 

Kuhinjski elementi rađeni su po meri, a kombinovani su glatki materijali u crnoj i beloj nijansi dok je akcenat stavljen na drvenu površinu, koja je komplementarna sa zelenilom u ostatku stana i pruža dodatni osećaj prirodnog okruženja.

 

 


Povezane vesti:

60 kvadrata ispunjenih vedrinom

Enterijer kao umetničko delo


 

Jednostavnim uklanjanjem zida koji deli dnevnu i spavaću sobu, dobijena je fluidnost prostora. Ove sobe su fizički odvojene kliznim staklenim pregradama, ali i sa elementima koji se mogu koristiti u obe prostorije - rotirajućim televizorom i zavesom, što ih čini multifunkcionalnim elementima, sa nekoliko načina korišćenja.

 

 

Spavaća soba je ukrašena sa nekoliko detalja koji čine ovaj prostor za odmor interesantnim i jedinstvenim – rasveta u vidu mini reflektora, dinamična slika na zidu koja suptilno unosi novu boju u stan, kao i ogledalo na plafonu.

 

 

 

Kroz ceo stan se prožimaju različiti elementi koji su dizajnirani i rađeni po porudžbini. Jedan takav primer predstavljaju i drvene završne obrade vrata garderobera u spavaćoj sobi, koji je posebno dizajnirao studio AUTORI i razvio zajedno sa fabrikom prodavnice nameštaja specijalno za ovaj projekat.

 

 

Poseban fokus studija AUTORI na ovom projektu su bili i detalji na ogledalima u stanu, poput plavog ogledala u dnevnoj sobi i okruglog plafonskog pametnog ogledala u spavaćoj sobi, koji sa dodirom dugmeta može postati zamagljen po potrebi.

 

 

 

Pažljiv odabir biljaka u dnevnoj sobi i impresivan vertikalni zeleni zid terase stvaraju ravnotežu između prirodnih i veštačkih oblika.

 

 


Povezane vesti:

8 inspirativnih ideja za uređenje doma biljkama

8 biljaka koje efikasno prečišćavaju vazduh u vašem domu


 

Dizajn kupatila je komplementaran sa ostatkom stana sa upotrebom mikrocemetnog poda, zajedno sa crno-belim sanitarijama i pločicama, čija kombinacija i oblici uvode industrijski stil u stan.

 

 

Plan stana

Projekat: Studio AUTORI
Fotografije: Relja Ivanić