PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

30 stvari za koje do sada niste imali vremena: Naučite da meditirate

  • Objavljeno:
  • 16.4.2020

Svakog dana objavljujemo novu ideju kako da kvalitetno i kreativno ispunite vreme u kućnoj izolaciji. Danas predlažemo da se oslobodite stresa, nervoze i nagomilanih emocija i povratite unutrašnju ravnotežu pomoću meditacije.

 

Nema boljeg načina da se rasteretite negativnih emocija i opustite, od meditacije. Razni strahovi, sukobi, traumatične situacije, poput ove u kojoj se nedeljama nalazimo, dovode do nagomilavanja negativnih osećanja koja loše utiču na zdravlje i sprečavaju nas da normalno funkcionišemo.

 

U okviru serijala tekstova "30 stvari za koje do sada niste imali vremena" svakoga dana objavljujemo po jednu ideju kako da kvalitetno ispunite život u kućnoj izolaciji. Ako ste propustili prethodne priče, obavezno pročitajte i tekstove:

30 stvari za koje do sada niste imali vremena: Preuredite enterijer

30 stvari za koje do sada niste imali vremena: Naučite da šišate

30 stvari za koje do sada niste imali vremena: Napravite lekovitu baštu u kući

Svi tekstovi

 

 

Da bismo se oslobodili loših emocija i povratili energiju, potrebno je da se psihički opustimo. Naučno je dokazano da meditacija ima povoljan uticaj na rad srca, snižava povišen krvni pritisak, jača imunitet i utiče na lučenje hormona sreće.

 

 

Najpre je potrebno da kreirate relaksirajuće okruženje oslobođeno od buke i nereda, u kojem možete da ispraznite um i pronađete svoj unutrašnji mir. Pustite opuštajuću muziku za meditaciju ili upotrebiti eterična ulja koja doprinose relaksaciji.

 

Ako ste početnik u tome, od pomoći će biti video tutorijali koji će vas voditi kroz proces meditacije.