PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Kako urediti dom po ukusu cele porodice: Dupleks u kom se uživa svakog dana (PLAN)

  • Objavljeno:
  • 16.9.2023

Zašto je važno urediti životni prostor prema svojoj meri, pokazuje ovaj sjajni dupleks projektovan za porodicu, tako da u njemu svi imaju svoj miran kutak za odmor i rad, ali i fantastične zajedničke prostore za druženje i okupljanje. Obilje prirodne svetlosti koju prati moderna, pametna rasveta uz planski postavljene reflektivne površine, doprineli su da ovaj dupleks sa krovnom terasom u potpunosti zablista.

 

 

Kada beogradski A4 studio radi projekat enterijera, rezultat koji oduševljava svojim umetničkim pristupom, posvećenošću detaljima I funkcionalnom organizacijom prostora je očekivan. Da ne odstupaju od svojih principa bez obzira na veličinu i namenu prostora i da pažljivo osluškuju potrebe vlasnika, pokazuje projekat dupleksa sa krovnom terasom  gde su na površini od približno 100 kvadratnih metara znalački smestili sve sadržaje  potrebne porodici, uz luksuzan i prefinjen vizuelni efekat. 

 

 

Dupleks sa kreativnim enterijerskim rešenjima, po meri cele porodice


Prateći arhitekturu objekta u kom se stan nalazi, intervencije u enterijeru su težile jednostavnom, funkcionalnom rešenju, rasterećenom suvišnih elemenata. Prednost je data adaptibilnim, višefunkcionalnim prostorima uz jasnu podelu na dnevnu i noćnu zonu.

 

 

Na donjem nivou dupleksa nalazi se open space dnevna zona koja prati podužno postavljenu terasu. U cetralnom delu prostora smešten je trpezarijski sto za šest osoba, akcentovan luksuznim visilicama. 
Podržavajući paralelne aktivnosti u jednom prostoru, ovde je svoje mesto pronašao i elegantno uređen radni kutak.

 

 

Pored skulpturalnih belih stepenica koje vode na gornji nivo, nalazi se bar sa izloženim pićima i šankom, koji u enterijer unosi notu ekskluzivnosti i dah noćnog života svetskih metropola. Savršeno mesto za trenutak odmora od svakodnevnih obaveza.

 

 

 

Moderna rasveta, savremeni dizajn, udoban i funkcionalan enterijer odlike su ovog dupleksa sa krovnom terasom

 

Lounge zona dizajnirana je za odmor, druženje i opuštanje. Diskretna rasveta, električni kamin, nameštaj oble forme i neutralni bež tonovi daju osećaj topline i mira porodičnog doma.

 

 

Kuhinja je izmeštena, zasebna celina svedenog dizajna, sa akcentom kompakt materijala sa mermernom šarom, koja je nit koja povezuje celo enterijersko rešenje.

 


Pogledajte i ove enterijere:

Dupleks u Beogradu koji će vas očarati: I klasično i neobično

Magična rasveta i umetnički enterijer: fantastičan stan u novom, prestižnom stambenom kompleksu


 

Gornji nivo stana predviđen je za noćnu, privatnu zonu stana. Na stepenice se nadovezuje hodnik koji spaja kupatilo, dečiju i spavaću sobu. 

 

 

Organizacija i funkcionisanje sobe za decu rešeni su na atipičan način, tako da ona može biti nezavistan prostor odvojen staklenim sklopivim vratima kao zidom, ili potpuno otvoreni integralni deo celine sprata.

 

 

Zlatni detalji, zaobljene površine i nežne boje čine dečiju sobu kreativnom oazom  za najmlađe članove porodice.

 

 

Roditeljska, master spavaća soba sa staklenim garderoberom uređena je u sivim tonovima, a detaljima, materijalima i rasvetom stvoren je ambijent koji asocira na udobnost i odmor.

 

 

Ceo stan prati moderne trendove, kako u uređenju tako i u smart tehnologijama koje olakšavaju svakodnevni život i poboljšavaju mu kvalitet. Ipak, za kvalitet života možda će najviše značiti fantastična velika krovna terasa sa koje se pruža panoramski pogled na obrise grada.

 

 

 

PLAN

 

 

Projekat: A4 studio
Tekst: Jelena Tasovac Ranković, Kuća stil