PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najveći trend 2023: dizajn oblih linija u enterijeru

  • Objavljeno:
  • 10.3.2023

Bilo da je reč o diskretno zaobljenoj formi, ili potpuno kružnom obliku, oble linije su najizraženiji trend u 2023. godini. Ovaj dizajn nesumnjivo donosi dozu neodoljive atraktivnosti i senzualnosti. I upravo je to razlog zašto uređenje enterijera nameštajem, tepisima i rasvetom oblih linija dominira svetskom scenom dizajna.

 

Aktuelan tokom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, trend zaobljenog nameštaja gubi na popularnosti tokom 90-ih godina, kada ustupa mesto dizajnu pravih linija, da bi poslednjih godina sve češće počeo da krasi najmodernije svetske enterijere i stranice dizajn časopisa.

 

 

Fotelje Yvonne sto Premiere, dostupno u salonu nameštaja Enviro, Beograd

 

Bilo da je reč o diskretno zaobljenoj formi, ili potpuno kružnom dizajnu, ovaj trend u dizajnu predmeta uređenja nesumnjivo donosi dozu neodoljive atraktivnosti u enterijer.

 

 

Modularna sofa Arabesque (Enviro DesignConceptStore) privlači pažnju u svakom prostoru,

dajući mogućnost igranjem oblicima za kružnu kompoziciju ili fleksibilnu krivinu.

 

Karakteristični meki oblici pružaju retro notu čak i najmodernijim enterijerima, čineći prostor prisnijim i razigranijim.

 

 

Prefinjen enterijer sa foteljama i stočićima oblih linija, dizajn Bruno Tarsia

 

 

Nameštaj oblih linija

 

Dok nameštaj pravih linija uvodi osećaj poretka i sigurnosti, zaobljen nameštaj doprinosi osećaju udobnosti i kreira skladan tok u prostoru. Pored toga, ovi komadi ostavljaju snažan utisak i neretko čine fokalnu tačku enterijera.

 

 

Fotelja Jaminn italijanskog brenda Alberta

 

Ukoliko želite da unesete u svoj dom trendi komad zaobljenih linija, imajte u vidu da je potrebno  prvo da isplanirate prostor. Obezbedite dovoljno mesta kako bi obla sofa,stočići ili fotelja mogli zablistati u punom sjaju, a sam prostor mogao da "diše".

        

 

Sofa Premiere, sofa Style, fotelja Vivien, stočići Judy, Elisabeth, Rodeo,
dostupno u salonu nameštaja Enviro

 

 

Tepisi i rasveta oblih linija

 

Pogledajte kako su svetski dizajneri i enterijeristi upotrebili komade zaobljenih linija u enterijerima širom sveta.

 

Dizajnerka Charlotte Lancelot, sa kolekcijom tepiha Crystal za brend GAN, stvara igru vizuelne percepcije posmatrača. Čini se da se obojeni krugovi u pokretu preklapaju stvarajući trodimenzionalnu iluziju.

 

 

Tepih Crystal Neutral, brend GAN (ENVIRO DesignConceptStore, Beograd)

 

 

Brend Bomma je upotpunio pop-up prostor u centru Praga sa kolekcijom lampi i lustera Phenomena, izrađenih ručno od duvanog stakla.

 

 

Kolekcija METAMORPHOSIS. ENVIRO DesignConceptStore, Beograd.

 

Hipnotizirajuća kombinacija oblika i nijansi nežnih boja u enterijeru koji je dizajnirao roterdamski studio Flow Lab. Utisak mekoće naglašava tepih Ply, dizajn studia Mut za brend GAN.

 

Tepih "Ply", brend GAN (ENVIRO DesignConceptStore, Beograd)

 

U savremenom enterijeru kuće u Majamiju, sofa "Arabesque" odabrana je da svojim zaobljenim dizajnom ublaži izrazito galerijski stil prostora. U kombinaciji sa nameštajem u blistavoj beloj boji i staklu, sofa kreira uzbudljiv kontrast između formi, dodajući sveukupnoj lepoti enterijera.

 

 

Sofa Arabesque, Alberta. Prodaje ENVIRO.

 

Dizajner Bruno Tarsia spaja svoje izvanredne komade nameštaja oblih linija u enterijerima visoke estetike, kreirajući po želji eklektičan, retro ili luksuzan stil.

 

 

Nameštaj oblih linija, dizajn Bruno Tarsia

 

Sada i vi možete ulepšati prostor vašeg doma poput najmodernijih svetskih enterijera, uz dizajn komade brendova Alberta, Gan i Bomma, koje možete pronaći u Beogradu. 

 

Foto naslovna: Nameštaj oblih linija, dizajn Bruno Tarsia

 

Tekst: redakcija Kuće stil