PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Magična rasveta i umetnički enterijer: fantastičan stan u novom, prestižnom stambenom kompleksu

  • Objavljeno:
  • 9.8.2023

U nekadašnjoj zgradi fabrike u Pragu, u fantastičnom novom stambenom kompleksu, nalazi se ovaj moderni stan industrijske elegancije, prožet maštovitim umetničkim detaljima i svetlosnim akcentima ekskluzivne Bomma rasvete

 

Vanguard Prague je originalan i ambiciozan projekat realizovan u stambenom kvartu u  Pragu. Reč je o rekonstrukciji stare fabrike za avionske delove  u stambeni objekat. Ponovo vraćena u život, ova zgrada sadrži 150 stambenih jedinica, od malih potkrovlja do ekskluzivnih penthousa. 
Predimenzionirana konstrukcija sa ekstremnom nosivošću i snagom zrači specifičnom industrijskom atmosferom, ostavljajući otvoreni prostor za kreativnost.

 

Dew Drops, Bomma, dizajnerska plafonska lampa od ručno duvanog kristala  ENVIRO DesignConceptStore

 

Jedan od stanova u ovom autentičnom stambenom kompleksu, izložbenog karaktera, uređen je po projektu Ivanke Kowalski, poznate češke dizajnerke enterijera. Industrijska elegancija i savremeni luksuz prepliću se sa umetničkim dizajnom, a svaki detalj pažljivo je osmišljen kako bi stvorio ambijent udobnog doma. 

 

 

Elegancija industrijskog stila ispod visokih tavanica


Šarm elegantnog industrijskog stila dominantna je karakteristika ovog enterijera. Izložene betonske tavanice i vidljive instalacije i ventilacione cevi daju prostoru nekonvencionalni izgled,  svojom specifičnom dekorativnom estetikom. 
Impozantna visina plafona od 4,5m  stvara dramatičnu prisutnost i prostornu širinu, ujedno odajući počast industrijskom nasleđu zgrade.

 

Shop the look: moderan četvorosed Bethoven 

 

Stan je koncipiran kao open space prostor, sa zajedničkim prostorom kuhinje, trpezarije i dnevne sobe. Minimalistička, svedena kuhinja u tamno sivim tonovima u potpunosti je uklopljena u ambijent betonskih zidova, sa kuhinjskim ostrvom koje se proširuje u elegantni trpezarijski sto.

 


Pogledajte i ove fantastične enterijere:

Ogoljeni zidovi od cigle u modernom enterijeru: susret dve stilske epohe u jednom stanu

Novi početak u harmoniji renoviranog porodičnog stana u Njujorku


 

 

Rasveta kao umetničko delo, stvara magične odsjaje u enterijeru

 

Sjajna zvezda ovog enterijera je fantastična Bomma rasveta sa svojim ekskluzivnim svetiljkama od ručno duvanog kristala, koja je unela notu luksuza i sofisticiranosti u enterijer. 
Visilice u spavaćem delu, inspirisane japanskom tehnikom vezivanja čvorova,  svojim oblikom čine zanimljiv kontrast industrijskom okruženju, dok elegantna rasveta iznad trpezarijskog stola kroz prostor širi pravu svetlosnu magiju. Ove svetiljke nisu samo osvetljenje, već i umetnički izrazi koji doprinose karakteru prostora.

 

Shibari 3, Bomma dizajnerske visilice od ručno duvanog kristala  ENVIRO DesignConceptStore

 

Spavaći deo odvojen je od ostatka prostora pregradom od staklenih prizmi, kao retro detalj koji je omogućio slobodno kretanje prirodne svetlosti.

 

 

U paleti tonova, u enterijeru dominiraju nijanse sive, sa crnim i bež detaljima. U industrijsku estetiku, dinamiku i boju unose umetnička platna velikih formata, postavljena na grube betonske zidove.

 

 

Dizajn Vanguard Prague stana primer je enterijera koji prostoru daje umetničku, funkcionalnu i upotrebnu vrednost. Koristeći prednosti industrijske konstrukcije, izborom nameštaja, rasvete i dekorativnih detalja ovaj stan je postao idealno mesto za život i uživanje u vrhunskom dizajnu. 

 

 

Dizajn enterijera: Ivanka Kowalski
Fotografije: bomma.cz
Tekst: redakcija Kuće stil