PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Fantastična igra svetlosti i nestvaran ambijent u luksuznoj vili na ostrvu (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 26.1.2024

Nestvaran, bajkoviti ambijent u luksuznoj vili okruženoj morem kreiran je igrom svetlosti i senki kroz umetničke rasvetne instalacije jedinstvene lepote. Prizori od kojih zastaje dah prisutni su u svakom delu kuće, podižući ideju o uživanju u pogledu na novi nivo.

 

U zagrljaju mora, na egzotičnoj lokaciji Kanalskih ostrva u Lamanšu, smeštena je luksuzna vila Irwin Place, u kojoj očaravajući pogled na pučinu uokviruju fantastične rasvetne konstelacije brenda Bomma. 

Za dizajn enterijera vile zaslužan je Bonsai Group, iz kog ovaj projekat opisuju kao svedočanstvo njihove strasti prema dizajnu, podeljene sa svetom.

 

 

Fantastična igra svetlosti i senke koju stvaraju Bomma svetiljke jedinstvene lepote

 

 U ovoj luksuznoj vili igra svetlosti i senke je dominantna, i unosi čaroliju u svaki prostor, od ulaznog predvorja do privatnih prostorija.

 

Simfonija svetla uz LENS dizajnerske visilice

 

Umetnost osvetljenja iskazana je u punom sjaju, prikazujući paletu pažljivo odabranih rasvetnih tela. U partnerstvu sa brendom Bomma, istraživan je ceo spektar rasvetnih tela, nijansi i tekstura, a onda izbor harmonično integrisan u definisani stil. Svaki komad, od skulpturalnih lusterа do elegantnih, integrisanih svetiljki, pažljivo je postavljen, stvarajući skladan spoj forme i funkcije. Ovako pažljivo postavljena rasveta osvetljava i definiše prostore, kreirajući ambijent gde se prožimaju dizajn i svetlost.

 

Kao mehuri od sapunice, dizajnerske visilice SOAP LARGE od ručno duvanog kristala

 


Pogledajte i:

Magična rasveta i umetnički enterijer: fantastičan stan u novom, prestižnom stambenom kompleksu

Planinska kuća iz snova: Tradicionalna bajka sa modernim pečatom


 

Skladnost prostora dolazi do izražaja i kroz druge detalje, poput ručno rađenog nameštaja koji stvara jedinstven i funkcionalan ambijent.

 

 

 

Sve prostorije pažljivo su dizajnirane i osvetljene biranom rasvetom, stvarajući nestvaran ambijent

 

Po ulasku u vilu, otvara se moderan arhitektonski prostor u kom se pažnja odmah usmerava na sofisticiranu instalaciju od 43 svetiljke iz kolekcije Lens, koje se besprekorno uklapaju u nijansama sivih i prozirnih tonova.

 

Fatastična svetlosna konstelacija od 43 dizajnerske visilice Lens brenda Bomma

 

Nakon prolaska kroz ulazni hol, stiže se u prostran dnevni boravak opremljen sa 21 svetiljkom iz kolekcije Soap, prozirne i peskirane završne obrade. Ovaj elegantni raspored svetiljki savršeno dopunjuje moderni enterijer, ne oduzimajući ništa impresivnom pogledu na Kanalska ostrva i njihov divlji pejzaž.

 

Potput dalekih zvezda, magično sijaju Dark & Bright Star, dizajnerske visilice

 

Trpezarija je delikatno naglašena refleksijama svetlosti u jedinstvenoj instalaciji od 78 komada iz kolekcije Soap mini, u tonovima plave i zlatne boje.

 

Raskošno i prefinjeno, 78 visilica iz Bomma kolekcije SOAP MINI osvetljava rustični trpezarijski sto

 

Očaravajući raspored sjajno poliranih konstelacija vodi vas kroz stepenišni prostor. Ovde, 38 komada iz kolekcije Dark & Bright Star ulazi u suptilan odnos svetlosti i tame.

 

 

Iz ovog spektakularnog prostora, stepenice vode na drugi nivo, gde se vlada intimna i pomalo misteriozna atmosfera.

 

 

Varijabilnost kompozicija i krhkost kristala ovde kontrastiraju sa čvrstim oblicima i čvorovima. Nekonvencionalna rasveta za neke, za druge je mnogo više nalik umetničkoj instalaciji.

 

Tajni jezik čvorova, iskazan kroz moderne dizajnerske visilice SHIBARI

 

Nestvarna lepota okruženja, u enterijeru vile Irwin dobila je ravnotežu i kroz raskošnu igru svetlosti i materijala stvoren je potpuno bajkovit ambijent.

 

 

 

Projekat enterijera: Bonsai group

Fotografije: Agnès Liberté

Tekst: redakcija Kuće stil