PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Porodični stan u Beogradu: Spoj modernog stila i luksuza (PLAN)

  • Objavljeno:
  • 6.12.2023

Luksuzno i sa stilom uređen stan u centru Beograda oaza je mirnog porodičnog života. Uklanjanjem pregradnih zidova prostor je maksimalno iskorišten, a uz efektne detalje, rasvetu, ogledala i dizajnerski nameštaj, enterijer je dobio jedinstven karakter.

 

U srcu Beograda,  nedaleko od Kalemegdana i Dunava, nalazi se ovaj stan površine 120 metara kvadratnih, osmišljen i opremljen za udoban život moderne porodice. Stil uređenja odražava efektan spoj modernog izraza i luksuza, a za njega je zaslužna dizajnerka enterijera Zlata Nikolić.

 

Barke stolice MIRELA tamne boje u kontrastu sa svetlim kuhinjskim ostrvom

 

 

Uklanjanjem pregradnih zidova, formiran je otvoreni prostor dnevne zone uređen u toplim zemljanim tonovima

 

Enterijer stana odiše toplinom tamnih tonova drveta i zemljane palete boja, stvarajući harmoniju sofisticiranosti i udobnosti doma. Dnevna zona je optimalno organizovana za funkcionalnu upotrebu prostora. Eliminacijom pregradnih zidova  i integracijom nameštaja zaobljenih formi, posebno kuhinjskog ostrva, stvoren je prostran i fluidan prostor koji pruža osećaj slobode i povezanosti.

 

 

U kuhinji i trpezariji dominiraju tamni tonovi drveta i keramike, koji stvaraju toplu atmosferu, idealnu za porodična okupljanja.  Kuhinja L-oblika sa kuhinjskim ostrvom izvedena je u luksuznim materijalima, u kontrastu svetlih i tamnih tonova uz dodatak detalja u boji zlata.

 

 

Uklanjanjem postojećih pregradnih zidova, trpezarija je povezana sa dnevnim boravkom i kuhinjom u dnevnu zonu otvorenog plana. Efektna tapeta sa antičkim motivom dodatno je akcentovana  modernom rasvetom koja kombinuje linijsko osvetljenje i atraktivne visilice.

 

Elegantne trpezarijske tapacirane stolice MIRELA  Enviro DesignConceptStore 

 

U enterijeru pažnju privlače moderni komadi nameštaja smirenih, neutralnih boja, koje ističu njihovu lepotu forme, funkcionalnost i udobnost. 

 

 


Pogledajte i:

Luksuzni enterijer u tamnim tonovima u kuli West 65 sa fantastičnim pogledom na grad (PLAN)

Duh mediterana u luksuznom stanu na Novom Beogradu


 

Veliki prozori propuštaju obilje prirodne svetlosti, naglašavajući svaki detalj enterijera. Pored dnevne svetlosti i fantastične moderne rasvete, u rešenju enterijera strateški i kreativno su upotrebljena ogledala, koja su pored vizuelnog proširenja u prostor unele i dinamičnu igru refleksija.

 

 

 

Interesantni detalji, efektna rasveta i velika ogledala dali su prostoru jedinstven karakter

 

U dnevnom boravku, udobni komadni nameštaj u zagasitim tonovima pravi savršen kontrast svetlim drvenim podovima. Pažljivo odabrani ukrasi i dekorativni detalji dodaju lični pečat prostoru, stvarajući atmosferu koja je istovremeno sofisticirana i opuštajuća. 

 

 

Diskretna rasveta, električni kamin, nameštaj zaobljenih formi i neutralni bež tonovi  daju osećaj topline i mira porodičnog doma. 

 

Shop the look: Dizajnerska modularna garnitura Cloud 

 

Master spavaća soba nastavlja isti estetski izraz, sa udobnim krevetom i bogatom paletom boja koje stvaraju intimnu atmosferu za odmor. Kontrast mekim linijama uzglavlja bračnog kreveta prave vertikalna asimetrična zidna ogledala sa integrisanom rasvetom, unoseći dinamiku i dramatičan efekat u spavaću sobu. 

 

 

Dečija soba predstavlja ušuškani kutak jedne devojčice. Simetrično visoko tamno uzglavlje dobija ravnotežu i mekoću uz svetli nameštaj zaobljenih kontura, dok umirujuća tapeta sa motivom oblaka doprinosi atmosferi spokoja. 

 

 

Kupatila su elegantna, opremljena velikim ogledalima kružnih formi, kao i modernim detaljima sa zlatnim akcentima i visokokvalitetnim sanitarijama.

 

 

U ovom porodičnom domu, svaki element dizajna pažljivo je odabran kako bi stvorio sklad između modernog stila i topline porodičnog života. Zahvaljujući tome, ovaj luksuzni stan predstavlja savršeno utočište, spoj elegancije i udobnosti u srcu urbanog okruženja.

 

 

PLAN

 

 

Projekat: Zlata Nikolić
Fotografije: Snežana Ignjatović
Tekst: redakcija Kuće stil