PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Planinska kuća iz snova: Tradicionalna bajka sa modernim pečatom

  • Objavljeno:
  • 24.12.2022

Luksuzna planinska kuća u norveškim planinama, sa svojim fantastičnim dizajnom i očaravajućim pogledom na snežne pejzaže, idealno je mesto za odmor i uživanje. Bajkoviti enterijer naglašen je jedinstvenom rasvetom od ručno duvanog kristala.

 

San o idiličnoj vikendici je ostvaren. Smeštena u noveškim planinama, okružena zimzelenim rastinjem, ova kuća je vanserijski primer sa mnogo aspekata. Projekat je radila LHM grupa dok je za uređenje enterijera bio zadužen studio Aparta Interior.

Prva asocijacija pri pogledu na enterijer je udobnost i toplina koja podseća na izvorni doživljaj doma.

 

 

Vikendica ima dva nivoa - donji sa otvorenim i povezanim dnevnim prostorijama i gornji, galerijski koji obuhvata spavaće odaje, prostor za relaksaciju i zastakljenu terasu koja se sasvim otvara  prema bajkovitim snežnim padinama. 

 

 

Arhitekte LHM grupe se napravile prvi ključan porez - frontalna fasada je gotovo cela u staklu. To dnevnom boravku kao i balkonu iznad njega, daje nesmetani pogled na okolinu a ceo unutrašnji prostor čini prozračnim. Da li bi zimska idila planinskog doma bila to što jeste da nema ovakvog prožimanja enterijera i eksterijera? Odgovor znate.

 

Bajkovitu atmosferu predveče, istiću upaljene dizajnerske visilice Enviro DesignConceptStore  

     


Pogledajte i ove bajkovite kuće:

Planinska lepotica u Sloveniji 

Kuća na Tari kao rođena iz prirode (PLAN) 


 

Drvo je dominantan materijal u enterijeru, od strukture poda preko zidova do plafona u maniru planinskih koliba. Drugi ključni element su velike transparentne staklene površine koje iz svakog ugla otvaraju objedinjujući pogled na prostor i jedinstven utisak o njemu. 

 

 

Tradicionalni aspekt - izbor materijala, izgled fasade (eksterijer), podova i tavanice (enterijer) nadograđuje potpuno moderan izbor nameštaja.   Norveški studio Aparta koji se stilizacijom domova bavi od 2015.godine uradio je sjajnu stvar. U celini prostora dominiraju pastelni tonovi kako bi se postigli perfektno saglasje sa nijansama drveta.

 

Shop the look: udobna moderna garnitura punjena perjem

 

Stilske igre su jako zanimljive, ali nemametljive. Recimo, moderna rešenja za kamin u dnevnoj zoni i balkonu iznad nje, daju upečatljiv preplet starinskog i savremenog.

 

 

Kamin i udobna moderna beržera definišu mesta okupljanja i, uz neverovatan pogled na snežne pejzaže, stvara se ambijent idealan za odmor i uživanje. 

 

 

Rasveta je posebno zanimljiva. Soap plafonska rasveta od ručno duvanog kristala ostavlja snažan utisak. Oblici su dizajnirani tako da donesu lepotu i emociju u prostor, ali i da podsete na vrednost zanatskih veština i ručne izrade. Rasveta, baš kao i ambijent planinske kuće, spajaju moderan dizajn i tradicionalne vrednosti.

 

 

Paleta pastelnih tonova, naglašena i nijansirana dnevnom svetlošću ili rasvetom, daje ugodnost i toplinu ambijentu. Takođe, otkriva rafiniran ukus. Ali, svojom nenametljivošću ne odvraća pažnju od onog osnovnog - prožimanja prostora i bajkovitog okruženja.

 

 

Projekat: LHM group

Dizajn enterijera: Aparta Interior

Fotografije: Bernat Tubau

Izvor: Bomma.cz

Tekst: redakcija Kuće stil