PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nesvakidašnja umetnost i izuzetan dizajn rasvete Bomma

  • Objavljeno:
  • 20.10.2021

Rasveta koja svojom kreativnošću i inovantivnošću zadivljuje svetsku dizajnersku scenu već godinama od sada je dostupna i u Srbiji. Pogledajte izuzetnu kolekciju vrhunske češke rasvete koja ukrašava luksuzne domove širom sveta, a mogla bi da se nađe i u vašem.

 

Premium rasveta brenda Bomma je malo reći umetnost. Ona predstavlja spoj viševekovne tradicije čuvenih čeških staklara,novih tehnologija i beskompromisne primene vrhunskog dizajna evropskih i čeških dizajnera.

 

 

Tradicija kao vodilja

 

Bomma je zasnovana na bogatoj tradiciji kreiranja i ručnog duvanja stakla staro 500 godina u Češkoj. Vodeći se ovom tradicijom i iskustvom čeških staklara, Bomma ide korak dalje i postavlja današnje najviše standarde u proizvodnji rasvete od ručno duvanog kristalnog stakla. Naglasak proizvođača Bomma na savremenom dizajnu, izvanrednom kvalitetu stakla i detaljima doneo im je mnoge nagrade i priznanja širom sveta u iznenađujuće kratkom vremenskom periodu, od svog osnivanja 2012. godine.

 

 

Zahvaljujući majstorstvu i posvećenosti vrhunskih staklara i dizajnera, brend Bomma stekao je respektabilnu reputaciju na svetskom tržištu. Pa tako njihov portfolio, pored rasvete za stanove i rezidencije obuhvata i specijalne projekte po želji klijenata poput evropskih restorana sa Mišelin zvezdicama, banki i najrespektabilnijih hotela sveta. Klijenti i partneri Bomme su između ostalih i Louis Vuitton, Dior, Chanel i Zaha Hadid Architects.

 

 

Od inovativnih tehnologija do savršene rasvete

 

Bohemia Machine koja radi pod brendom Bomma, jedna je od najsavremenijih firmi za proizvodnju finog stakla u Evropi. Sa dnevnom proizvodnjom do 6 tona kristala odličnog kvaliteta, ovaj tim visoko kvalifikovanih profesionalaca, specijalizovani za tradicionalne zanate od duvanog stakla svakodnevno pomera granice u svom majstorstvu.

 

 

Bomma takođe koristi jedinstvenu tehnologiju za bojenje stakla. Izabrana boja direktno se uduvava u staklo i na taj način se osigurava da ona nikada neće izbledeti.

 

 

Kolekcije koje se mogu naći u Srbiji

 

Zadivljujuće kolekcije rasvete brenda Bomma se mogu sada pronaći u Enviro DesignConceptStore-u, koji je postao prepoznatljivo mesto okupljanja, prezentacije i prodaje vrhunskih proizvoda svetskih i domaćih dizajnera.

 

Pyrite, luksuzno sazvežđe

 

Kao jedna od novih kolekcija, plafonske lampe Pyrite inspirisane su zlatnim kamenom u obliku savršene kocke, dok je srebrna verzija svoju inspiraciju pronašla u kristalima soli. Uduvavanjem rastopljene organske supstance u precizan hladan oblik, vešte ruke majstora staklara stvaraju jedinstvenu svetiljku elementarnog, savršenog oblika.

 

Blistava površina ove ručno duvane kristalne kocke sa tri strane je okružena poliranim metalnim komponentama u srebrnim ili zlatnim tonovima. Ove visilice vrhunskog dizajna lako se kombinuju i mogu kreirati jedinstveno svetlosno sazvežđe u svakom domu.

 

 

 

Pyrite visilice, Enviro DesignConceptStore

  


Povezane vesti:

25+ najlepših poklona za Mladence


 

 

Kolekcija Shibari, lepota čvrstog vezivanja užeta

 

Shibari izraz i veština iz japanske tradicije, nije samo tehnika vezivanja predmeta konopcima, to je način komunikacije unutar skrivenog sistema linija i petlji.

 

Pogledajte kako ove visilice izgledaju i u vili u kojoj se luksuz spaja s prirodom

 

Ova sofisticirana kolekcija napravljena je od ručno duvanog kristala usred čvorova kako bi nam skrenula pažnju i kreirala promenljive kompozicije. Zahvaljujući smelom dizajnu brenda Bomma, Shibari se može smatrati umetničkim delom, bilo kao samostalno delo ili u grupi koja podseća na skulpturu.

 

 

 

Shibari i Shibari 3, Enviro DesignConceptStore

 

Kolekcija Soap, mehur od sapunice sa kojim se možete zauvek igrati

 

Promena boja, transparentnost i promenljivost oblika – upravo ova svojstva mehurića sapuna inspirisali su kolekciju svetiljki Soap, koju je dizajnirao Ota Svoboda. Kada se upale, metalizirana površina pretvara se u prozirni predmet sa odsjajima duge.

 

Cela kolekcija napravljena je tehnikom ručnog duvanja bez upotrebe kalupa, zbog čega svaki komad ima jedinstveni oblik i neponovljiv kolorit.

 

 

 

Soap Large i Soap Mini, Enviro DesignConceptStore

 

Kolekcija Tim, prevazilaženje granica majstorstva staklara

 

Zadivljujuća kolekcija Tim krasi enterijere zamkova u Francuskoj i Češkoj, vile i restorane sa Mišelin zvezdicama na 4 kontinenta. Jedinstvena širom sveta, ova impresivna svetla oličavaju majstorstvo dizajna i zanata ručno duvanog kristala. Sama težina i veličina Tim lampi dostižu granice onoga što se može postići duvanjem slobodne forme. Dizajnirao ju je češki studio Olgoj Chorchoj svetskog renomea, čiji je rad zastupljen u Metropolitan Museum u Njujorku i drugim svetskim muzejima i galerijama.

 

 

 

Tim visilice, Enviro DesignConceptStore

 

Orbital, putovanje galaktičkim stazama

 

Orbitalne staze raznobojnih nebeskih tela sa hipnotički blistavim jezgrima, inspirale su genijalni dizajn lampe Orbital. Venus pink, Neptun blue, Pluto green samo su neke od boja čijom kombinacijom i pogledom na njim stičete osećaj putovanja galaktičkim stazama, a delo su internacionalnog studija De Form. Pogledom iz različitih uglova staklena sočiva od ručno duvanog kristala stvaraju fascinantna vizuelna iskustva.

 

 

 

Lampa Orbital, Enviro DesignConceptStore

 

Čuvene kolekcije rasvete brenda Bomma, sve detalje ali i kompletnu ponudu koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, možete videti i sve Bomma proizvode naručiti na adresi u Bulevaru kralja Aleksandra br. 17 u Beogradu ili na internet stranici Enviro DesignConceptStore.