PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Vila u kojoj se luksuz spaja s prirodom

  • Objavljeno:
  • 4.2.2021

Smešten među bujnim zelenilom džungle u Kostariki, nedaleko od grada Uvita, nalazi se skriveni raj na zemlji – mesto koje vam dozvoljava da se približite prirodi, razbistrite misli, i iskusite luksuz i avanturu u isto vreme.

 

Velelepna betonska vila "Art" deo je luksuznog rizorta gde tri vile, svaka sa svojom odvažnom i unikatnom arhitekturom i stilom, čine jedni skladnu celinu podređenu apsolutnom uživanju.

 

 

Tako se osim "Art" vile u okviru rizorta nalaze i vila "Atelier" i "Coco" kućice sa terasom "Wing", koje odlikuje drugačiji dizajn, ali ista otvorenost i povezanost s prirodnom okolinom.

 

 

Arhitektonsko delo češke firme Refuel Works, dvospratna vila prostire se na 570 kvadrata i upotpunjena je infinity bazenom koji lebdi nad kosim terenom sa kojeg puca pogled ka moru.

 

 

Pored prostrane zajedničke zone koja obuhvata foaje, dnevnu sobu, kuhinju sa trpezarijom kao i natkrivenu terasu pored bazena, vila je opremljena sa ukupno pet spavaćih soba sa privatnim kupatilima.

 

U podrumu je smešten prostor za igru, teretana, plesna sala, garderober i pomoćne prostorije.

 

 

Dizajn vile inspirisan je atmosferom i raznolikošću Centralne i Južne Amerike. Još jedna češka firma angažovana na projektu je Formafatal, koja je bila zadužena za dizajn enterijera.

 

Pored okolne prirode i džungle, dizajneri su inspiraciju pronašli i u delima brazilskog arhitekte Paula Mendeza da Roče.

 

 

Betonski zidovi s namerom su ostavljeni neobrađeni kako bi isticali detalje u enterijeru, odabrane materijale, zelenilo, vodu, i u celini kreirali neobično okruženje, istovremeno i grubo i luksuzno.

 

Vila je najvećim delom opremljena nameštajem i rasvetom koji su dizajnirani i rađeni po narudžbini od strane lokalni zanatlija ili su proizvedeni u Češkoj odakle su isporučeni rizortu.

 

 

Tako je jedan od najatraktivnijih elemenata enterijera atraktivna rasveta češkog proizvođača "Bomma". Kolekcija lampi "Shibari" obogatila je prostor spavaćih soba i dnevnih zona svojim provokativnim dizajnom koji ističe izvrsnost izrade i kvalitet materijala.

 

 

Još jedan element enterijera koji privlači pažnju su rukom oslikane pločice u kuhinji koje nose motive iz džungle. Prizori oslikani na zidu skladno se nadovezuju na zelenilo koje okružuje vilu.

 

 

Zahvaljujući velikim prozorskim površinama, slike iz prirode postaju deo enterijera ne samo kuhinje, već i cele vile.

 

 

Podovi spavaćih soba i kupatila dekorisani su ornamentalnim pločicama, rađenim po narudžbini u Nikaragvi.

 

 

Atraktivne lampe Shibari krase enterijere spavaćih soba poput umetničkih dela.

 

Kolekciju lampi Shibari možete videti i naručiti u ENVIRO DesignConceptStore

Bulevar kralja Aleksandra17, Beograd. Tel: 011-3220540; store@envirostore.net

 

 

Tikovina, metal i lan su materijali koji dominiraju u prostoru, koji uz unikatne komade nameštaja u svetlim i pastelnim bojama, unose svežinu i živost u betonski enterijer vile.

 

 

 

Foto: Formafatal / Bomma