PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Dva elegantna enterijera sa staklenim zidovima

  • Objavljeno:
  • 6.10.2015

Dva stana koja vam predstavljamo poseduju veoma sličan stil, ali različit karakter i atmosferu. Iako nije u potpunosti takav, jednostavan i elegantan enterijer oba stana na prvi pogled deluje minimalistički. Pored toga, zajedničko za ove stanove je upotreba staklenih zidova koji odvajaju prostorije i pružaju više privatnosti bez vizuelnog smanjivanja prostora.

 


   Staklo u enterijeru za vizuelno veći i svetliji prostor

 

   Zabluda je da staklo čini prostoriju hladnom. Samo treba znati kako ga koristiti.

   Pogledajte kako da vizuelno proširite prostor i učinite ga svetlijim uz nekoliko trikova.


 

Otvoren prostor prvog stana pregrađen je staklenim zidom. Bogati, tamni tonovi preovlađuju u enterijeru. Akcentovan zid u dnevnoj sobi koji podseća na koru drveta uz sofu u boji suvog lišća čine da atmosfera u stanu asocira na jesen.

 

Međutim, spavaća soba i radni kutak otkrivaju drugačiju atmosferu. Obe prostorije su svetle i prozračne. Iako su tonovi neutralni, svetlost koja prolazi kroz prozore koji pokrivaju ceo zid, obezbeđuje toplinu prostoriji.

 

 

 

 

Drugi stan unosi malo više boje i zemljanih tonova u enterijer. Prirodno drvo pokriva veliku površinu plafona, a u ulaznom hodniku služi i kao osnova za originalan viseći čiviluk. Ljubitelje prirode  obradovaće vertikalna bašta u dnevnoj sobi koja unosi duh proleća u enterijer bez obzira na stvarno godišnje doba.

 

Uz pomoć pažljivo raspoređenih detalja u boji i pločica razigranog dizajna, razbija se jednoličnost prostora. Uz dezenirane pločice savršeno su uklopljeni zidovi od cigle i drveta i pružaju toplinu prostoru bez žrtvovanja sveukupnog elegantnog utiska i atmosfere koje ostavlja ovaj stan.

 

 

 

 

Foto: home-designing.com