PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

6 kreativnih ideja kako da organizujete svoj hodnik

  • Objavljeno:
  • 26.7.2021

Prema savetima drevne kineske veštine, ukoliko želite pozitivnu energiju u svom domu, njegov ulaz i hodnik moraju biti čisti i uredni, a mi vam predstavljamo nekoliko ideja koje možete iskoristiti za optimalno organizovanje vašeg predsoblja.

 

Predsoblje u domovima je ozbiljno potcenjen i često previđan prostor. Hodnik postavlja prvi ambijentalni utisak u vašem domu, a po veštini Feng Šui, kako bi povećali pozitivnu energiju u kući, ova prostorija mora biti dobro organizovana i uredna. Bilo da je vaš ulazni hodnik manjih ili većih dimenzija, tamniji ili svetliji, svako predsoblje ima veliki potencijal za stilsku urednost a mi vam predstavljamo nekoliko kreativnih ideja kako ga možete organizovati.

 

1. Klupa sa čivilukom

 

Iznenadite svoje goste sa prvim utiskom o vašem domu koji oduševljava uz ovaj udoban, rustikalni ulaz. Klupa sa jastucima savršeno je mesto za obuvanje, a ugradne fioke po vašem ukusu ispod nje su dobro mesto za skladištenje cipela. Dodatno, kuke predstavljaju zgodno mesto za kapute, ruksak ili tašne. Ono što ovaj hodnik čini još posebnijim jeste i gornja stalaža koja ima dovoljno prostora da skladištenje vaših ključeva, torbi, pošte ili bilo kojih drugih stvari koje su vam potrebne na dohvat ruke. 

 

Izvor: dreamingofhomemaking.com

 

2. Viseći ormar za male prostore

 

Ako u svom hodniku nemate dovoljno prostora za klupu, predlažemo vam usku ali dovoljno prostranu komodu koja se može nakačiti na zid. Ovaj ormarčić daje dovoljno prostora za skadištenje svih stvari koje koristimo na dnevnom nivou i koje su nam potrebne kada izlazimo iz kuće, a u kombinaciji sa modernim korpama za cipele, ogledalom, korpom za kišobrane i nekoliko zakačaljki za odlaganje kaputa čine kompletan i organizovan hodnik za sve male prostore.

 

Izvor: Grillo Designs

 


Povezane vesti:

11 načina da uredite ulaz za manje od sat vremena

10 fantastičnih trikova za bolju organizaciju u maloj kuhinji


 

3. Konzole za hodnik

 

Konzole su sve veći hit u svetu kada je u pitanju organizacija hodnika. Ne zauzimaju veliki prostor, dovoljne su za najpotrebnije stvari, a na tržištu postoje komode različitih stilova koje će zadovoljiti svačiji ukus i vaš hodnik pretvoriti u jedno luksuzno iskustvo.

 

Konzola Contemporary, Enviro DesignConceptStore

 

4. Miminalističke merdevine sa kukama

 

Još jedna ideja za manje prostore predstavlja i komad u vidu merdevina sa policama. Kreirana kao prostor za odlaganje najosnovnijih stvari koje su vam potrebne kada izlazite iz kuće, uklapa se u gotovo svaki moderan stil uređenja enterijera.

 

Izvor: home-designing.com

 

5. Moderan osvrt

 

Inspirisan večnim i istančanim stilom modne ikone 20. veka Koko Šanel, nastao je i dizajn komode za hodnik moderne note, koji predstavlja idealno mesto za organizaciju u hodniku. Sa reflektujućom pozadinom otvorenog plakara i LED rasvetom, daće Vašem hodniku potrebnu organizaciju sa izuzetnom dozom elegancije.

 

Kako ceo stan inspirisan dizajnom Koko Šanel izgleda pogledajte ovde.

 

6. Iskoristite uglove hodnika

 

Komadi nameštaja po meri nikada nisu bili bolja opcija nego za vaš hodnik. Sa prelepom drvenom komodom za hodnike koja savršeno naleže u ugao prostorije, optimalna je za mala predsoblja. Ovaj komad neće uopšte zauzeti veliku površinu u vašem hodniku a pružiće vam dovoljno mesta za odlaganje cipela i vaših kaputa, čak i jakna vaših prijatelja.

 

Izvor: home-designing.com