PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Projekat Koko Šanel: Enterijer koji odiše stilom

  • Objavljeno:
  • 6.3.2021

Inspirisan večnim i istančanim stilom modne ikone 20. veka Koko Šanel, dizajnerski studio ArtPartner Architects kreirao je enterijer dostojan njenog imena. Oslobođen svih komplikovanih i nepotrebnih detalja – baš poput modnih kreacija Koko Šanel, ovaj enterijer odiše prefinjenim stilom i elegancijom.

 

Kontrastne površine u tamnim i svetlim tonovima dominiraju enterijerom. Čiste linije definišu prostor poput vešto krojenog Šanel kostima. Interesantni detalji, primetni tek na drugi pogled, ulepšavaju enterijer svojom suptilnom lepotom, ne remeteći harmoniju prostora.

 

 

Velika crno bela fotografija, gotovo apstraktna na prvi pogled, unosi dinamiku i podseća da je enterijer namenjen ljudima od stila. Na modnoj fotografiji koju je zabeležio Josh Olins 2013. godine prikazan je supermodel Malgrosia Bela, s figurom u pokretu.

 

 

Dnevna zona zauzima centralno mesto u stanu. Povezane fizički, a razdvojene vizuelno bojama, kuhinja i dnevna soba čine savršen par. Svetlim nijansama obojena dnevna soba asocira na udobnost i poziva da se opustite u modernoj i komfornoj sofi.

 

 

Jedan od interesantnih elemenata su i atraktivne lampe smeštene na suprotnom zidu od fotografije. Moglo bi se pomisliti da ova kružna rasvetna tela predstavljaju još jedno umetničko delo.

 

Mat crna površina atraktivnog klub stočića čini vizuelni sklad sa tamnim površinama u kuhinji.

 

 

Na suprotnoj strani niska TV komoda i otvorene police protežu se celom širinom prostorije.

 

 

Tamnu paletu kuhinje "razbijaju" elementi u bež boji: barske stolice i trpezarijski sto koji se nastavlja na crno kuhinjsko ostrvo.

 

 

Atraktivne visilice u industrijskom stilu bacaju svetlost na prostor za ručavanje, dok je diskretnim LED lampama osvetljen prostor za pripremu hrane i oko kuhinjskih ormarića.

 

 

Veoma pogodno, fotografija modela vodi ka transparentnom garderoberu koji zauzima istaknuto mesto, vidljivo sa više strana.

 

 

Opremljen odmereno i minimalistički, stan je kreiran tako da prati neka od osnovnih načela modne kuće Šanel, a to su svedenost, udobnost i elegancija.

 

 

Istim principima dizajneri su se vodili i pri uređenju spavaće sobe.

 

Centralni deo prostorije zauzima veliki bračni krevet sa modernim noćnim stočićima, a pravi ukras ovog prostora čine efektne viseće lampe i druga umetnička fotografija impresivnih dimenzija.

 

 

Tepih raskošne teksture doprinosi osećaju komfora.

 

 

Svedena palete boja nastavlja se i u kupatilu. Skulpturalne crne pločice prekrivaju dva zida, ostavljajući snažan efekat na prostor.

 

 

Foto: ArtPartner Architects