PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

11 načina da uredite ulaz za manje od sat vremena

  • Objavljeno:
  • 19.3.2015

Ulaz je često prva, najvažnija slika svakog doma i ostavlja značajan utisak na vaše posetioce. Predlažemo vam 11 ideja kako da za manje od 60 minuta uredite ulaz u stan ili kuću.

 

Oblak na tufne

 

Iznenadite svoje goste pre nego što uđu u vaš dom. Budite kreativni i napravite sami savršen otirač za kišne dane. U tu svrhu možete iskoristiti deo starog tepisona. Isecite ga u obliku oblaka, a potom uz pomoć šablona za stencil iscrtajte tufne.

 

 

Vintage kuka za zid

 

Organizovan ulaz uvek je opremljena čivilukom na koji se mogu odložiti stvari koje svakodnevno nosite, poput šalova, marama i tašni. Zato je dobro rešenje da transformišite staru osovinu kalema u neobičnu vintage kuku za zid.

 

 

Čizme za kišu kao vaza

 

Ne znate šta da radite sa starim parom čizama za kišu? Zašto ih ne biste pretvorili u vedru vaznu za cveće? Jarke boje idealne su za proleće, ali i za mesece koje mu prethodne kada očajnički tražimo znakove da je zimi konačno došao kraj.

 

 

Žuti sto

 

Ovaj sto jarko žute boje unosi vedrinu u svaki prostor, a napravljen je od materijala kupljenog na buvljoj pijaci. Ponekad, kad to najmanje očekujemo, nailazimo na stvari koje nam život čine lepšim. Ukoliko na obližnjem buvljaku ne pronađete sto koji se uklapa u vaše predsoblje, uvek možete prefarbati stari i to u boju koja će osvežiti njegov dekor.  

 

 

Šumski zidni čuviluk

 

Napraviti čiviluk nalik brezi jednostavan je zadatak. Potrebni su vam drvena tabla, lepak, bela farba, žuti papir i grančice sa drveća iz vašeg dvorišta. Nasumično izbušite rupe na tabli, a zatim obojite tablu u belo. Kada se farba osuši prelepite je žutim trakama koje ste prethodno isekli. Na kraju ubacite grančice u rupe i dodatno ih učvrstite lepkom.

 

 

Stolica kao komandni centar

 

Ukoliko vam je dom mali i nemate mesta za odlaganje stolica koje rasklapate samo kad imate goste, predlažemo domišljato rešenje. Obojite pozadinu sedišta bojom za tablu, pričvrstite nogare i okačite stolicu na ulazu u stan.

 

 

Personalizovani otirač

 

Ne sviđa vam se oblak na tufne iz prvog predloga? U tom slučaju, napravite presonalizovani otirač. Na taj način vaši gosti će uvek znati da su na pravoj adresi.

 

 

Elegantan detalj

 

Ova jednostavna tabla savršen je projekat ukoliko preferirate jednostavnost. Ne ističe se ni po boji ni po obliku, ali odiše elegancijom. Može vam poslužiti da ukućanima ostavite poruku ili odložite naočare za sunce i ključeve.

 

 

Drveni monogram za kuću

 

Da li vaš dom spolja deluje dosadno? Istaknite svoj kućni broj i pritom ulepšajte ulaz u kuću ili stan. Da biste napravite monogram potrebno vam je čvrst karton, malo farbe i lepak za dekupaž. Dizajn i boje izaberite sami. Iscrtajte brojeve na karton i isecite ih skalpelom, a potom nanesite motive sledeći upustva iz našeg tutorijala za dekupaž tehniku

 

 

Veselo upozorenje

 

Ostavite poruku dosadnim prodavcima na ulaznim vratima. Kreirajte svoj optimistički, ali upozoravajuć znak i u startu izbegnite neugodne situacije. Prefarbajte stari ram za slike, a zatim njegove gornje ivice povežite zanimljivom trakom. Koristite jarke boje - svaki prodavac će ga primetiti i, nadamo se, ispoštovati vaš zahtev.

 

 

Prozor uspomena

 

Iskoristite staru drvenu žaluzinu kako biste organizovali stvari koje vam zatrpavaju ulaz u dom. Detaljno je očistite, išmirglajte, a potom prefarbajte u boji po izboru. Na gornjem delu ili sa strane možete postaviti kuke i na njih kačiti jakne i kapute. Između redova zakačite pisma, poruke, crteže, fotografije, nakit...

 

Pored toga što su neophodni i praktični, čiviluci daju prostoru poseban karakter. Zato pogledajte kako da sami napravite unikatne i zabavne čiviluke. Saznajte i kako da uz minimalna ulaganja kreirajte zanimljive i funkcionalne drvene dekoracije i unesete duh prirode u svoj dom. 

 

Foto: Elledecor.com