PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

5 ideja kako da osvežite svoj dom za manje od 100 EUR

  • Objavljeno:
  • 13.9.2021

Ukoliko volite da konstantno unosite promene u vašem domu ali ne želite da prilikom svakog osveživanja potrošite bogatstvo, predstavljamo vam nekoliko ideja kako možete osvežiti svoj enterijer ekonomično, sa budžetom ispod 100 EUR.

 

Svakom prostoru je uvek potrebno dodati personalizovane elemente uređenja zbog kojih ćete se više osećati kao kod kuće. Međutim nekada u našim domovima poželimo da unesemo novitete ali ne i da potrošimo celo bogatstvo na njih. Postoji mnogo načina na koje možete učiniti da vaš stan izgleda drugačije, a da pritom ne zahtevaju veliki budžet ili mnogo truda. Stoga predstavljamo vam nekoliko ideja kako možete osvežiti svoj dom sa budžetom ispod 100 EUR.

 

1. Novi klub sto

 

Novi klub sto može znatno promeniti izgled cele dnevne sobe. U pristupačnim radnjama cene se kreću od 5000 dinara pa naviše i postoji pregršt izbora za različite stilove uređenja enterijera. Stoga istražite i odaberite teksture, završne obrade, kao i različite materijale i oblike kako bi izabrali onaj najbolji klub sto koji će osvežiti vaš prostor.

 

Ako ste za jednu još ekonomičniju varijatnu i rustikalni izgled, možete sami kreirati svoj klub sto uz pomoć drvene palete.

 

 

2. Slojevito osvetljenje

 

Slojevito osvetljenje znači imati više izvora svetlosti u jednoj prostoriji pored standardnog plafonskog osvetljenja. Podne, stone ili zidne lampe su dobre za dodavanje drugog izvora svetlosti, a stvaraju i ambijentalni užitak. Njihove cene kreću se od 2000 dinara u proseku pa nadalje stoga možete napraviti kombinaciju osvetljenja u različitim uglovima sobe sa nijansom svetlosne boje koja vam najviše odgovara.

 

Još jedna dobra ideja jeste i rasveta u vidu LED traka koja ne zauzimaju podni ili površinski prostor. LED trake možete dodati gde god poželite kako biste istakli određene detalje u vašem domu: iznad ormara, na pomoćnim stolovima, biblioteci ili na TV konzoli. Sa ovim trakama nebo je kreativna granica, a cene se kreću u proseku od 1200 dinara pa nadalje za 5 metara i mogu se naći u različitim paletama boja.

 

Primer slojevitog osvetljenja u stanu na donjem Dorćolu

 


Povezane vesti:

6 načina da oživite prirodu u svom domu i posle leta

10 sjajnih ideja za unikatan nameštaj od drvenih gajbica


 

3. Zamenite jastučiće i zavese

 

Dekorisanje sa jastucima i zavesama može izgledati kao mali deo procesa uređenja enterijera, ali oni su jedan od najboljih načina kako da promenite svoj enterijer. Jastuke i zavese možete menjnati u dnevnoj i spavaćoj sobi, pa čak i u kuhinji a njihova kombinacija doneće drugačiji osećaj u prostoru. Dekorativni jastuci i zavese kreću se u prosečnoj ceni od 1000 dinara stoga možete se poigrati se sa kombinacijom dezena, boja i tekstura. A ukoliko biste nešto svedenije uvek možete dekorisati i pratiti savete trenda dizajna enterijera u Japandi stilu.

 

 

4. Osvežite zidove

 

Ukoliko želite da promenite izgled svoje sobe to najjednostavnije možete učiniti sa krečenjem. Međutim krečenje cele prostorije ili stana može da bude dugotrajan i skuplji proces, stoga možete se opredeliti za krečenje samo jednog zida. Primera radi ofarbajte ceo zid ili pak samo jedan deo njega u zanimljivim geometrijskim oblicima kako biste sobi dodali novu zanimljivu fokusnu tačku. U zavisnosti boje, tipa farbe i litraže zavisiće i cena, ali u proseku cena po kantici iznosi 800 dinara za 2L.

 

 

5. Dodajte ogledala

 

Ogledala imaju svestranu i zanimljivu upotrebu i mogu se pronaći po povoljnim cenama u različitim prodanvicama. Možete ih koristiti kao dekor, da reflektujete svetlost u prostoriji i da prostor učinite većim, a svakako će vašem domu dati potpuno novu dimenziju. Bilo da je u pitanju zidno ili samostojeće, ogledala su ekonomični način da osvežive vaš enterijer. Primera radi prosečna cena samostojećeg ogledala kreće se od 4000 dinara pa nadalje.